Cati basarabeni sunt in Bucuresti?

Sunt de un an si jumatate in capitala tuturor Romanilor sau doar a unora. Pe malul Dambovitei, multe lucruri sunt diferite. Valorile sunt aici altele, probabil pentru ca Bucurestiul este un oras mare, un furnicar plin de oameni. Unii din ei ar accepta sa calce pe altii in picioare pentru a reusi in viata – nu o zic eu, o spun chiar bucurestenii.
Si uite in acest iad s-au aciuat si multi moldoveni. Chiar zilele astea eram in mall la Titan (prietenii stiu de ce…) si aud cuvinte in rusa. Doua blonde isi cumparau tzoale. Ciulesc urechea… erau moldovence, care vorbeau doua cuvinte in romana, unul in rusa.
Aseara veneam acasa de la servici. A trebuit sa stau mai tarziu si am fost dus cu masina de la munca. In fata, o Toyota cu numere de Chisinau. Zic: “uite si chisinauienii mei”. La depasire… erau de fapt, doua chisinauience.
Acum o saptamana in tramvai. O bruneta vorbea la telefon si ii tot dadea in rusa. Dupa asta a vorbit in romana, cu accent moldovenesc si iarasi in rusa.
S-au inmultim moldovenii la Bucuresti, dar mai ales, moldovencele.
Lasand gluma la o parte, ultimile date oficiale arata ca cei mai multi cetateni straini, ce stau legal in Romania sunt moldovenii, iar numarul lor este de cateva zeci de mii. Cei mai multi dintre ei sunt in Bucuresti, urmeaza Iasiul si Galatiul.

Comentarii Facebook

comments

Next ArticleSa radem de ei. Ce campanie idioata!!!