Credinta in comunism. Vladimir Voronin a predicat intr-o biserica

(Poza, Sursa Timpul din 08.04.2008)
Comunismul si credinta in Dumnezeu; apa si uleiul; pisica si soarecele; zapada si soarele; Antarctica si cultivarea bananelor. Numai nu la Chisinau. Acolo, presedintele Voronin predica in biserica umar la umar cu Inalt Preasfintia sa Mitropolitul Vladimir. Despre ce? Pai despre reusitele sale de cand este la guvernare, desigur. Ieri s-au facut 7 ani de cand Voronin cel Sfant a fost uns presedinte de catre mucenicii parlamentari. Asa ca Volodea s-a infatistat la Biserica unde a vorbit in fata enoriasilor. Nu am fost acolo, dar la mine a ajuns discursul lui:
“Mult iubiti enoriasi, aveti onoarea sa-mi ascultati cuvintele mele, asa ca luati aminte si duceti-mi bazarul, ups, vorba mai departe. De 7 ani va pastoresc ca pe niste oi si berbeci; de 7 ani sunt peste voi… calare, magarilor; de 7 ani sunt stapan absolut in tara asta: pe padurile unde vanez cand am chef, pe drumurile pe unde merg in coloana oficiala cu viteza nerusinata, pe bani pe care ii detin in numar… am si uitat cat de multi bani am. Asa ca, astazi, o sa va spun ce am reusit sa fac in aceasta perioada.
Deci, cand am venit la putere, nu eram decat un fost militian, presedinte al unui partid, sustinut de KGB. De atunci a curs foarte multa apa pe Nistru, iar eu am facut foarte-foarte multe. Mai intai mi-am modernizat apartamentul. De-ati sti voi oameni prea buni, cat de misto este in apartamentul meu… De altfel, pe strada pe care stau nu se permite circulatia pe timp de noapte, asa ca este linisteeeeeeee. Pe urma, m-am ocupat un pic de afacerea fiului meu. I-am facut banca si prin ea trec toate salariile din tara asta, mai mult, tot ce inseamna bani de la Guvern, pe aici se scurg. Dar nu m-am oprit si i-am turnat firma de constructii lu’ fiu’ meu. Dupa asta, m-am ocupat de dusmanii politici. I-am speriat bagandu-i pe pretenii lor apropiati la inchisoare, ei si ce daca dupa un an au fost eliberati fara a li se dovedi vina. Si intr-un final mi-am facut o frumusete de vila la Condrita, in mijlocul Codrilor. Sunt izolat acolo de toate problemele voastre, nu va aud, nu va vad si uite asa ma relaxez. Trebuie sa va multumesc pentru toate astea, dar… nu o s-o fac.
Mai am un an sa va fiu mare boss. Credeti ca scapati de mine? Nu. Ma fac prim-ministru, asa ca Doamne ajuta-ma! Doar mai am nepoti de aranjat si atatea rude…”

Comentarii Facebook

comments

Next ArticleCati basarabeni sunt in Bucuresti?