Cum s-a ingrijit Cioroianu unde se pisa moldovenii?

A cazut capul unui ministru. Mare lucru, “Schimbarea domnitorilor, bucuria prostilor” sau “Pleac’ai nostri, vin ai nostri, noi ramanem tot ca prostii”. Totusi Cioroianu a facut ceva pentru cetatenii moldoveni. A avut grija ca acestia sa aiba unde se pisha. Nu glumesc.
Ofer mai jos o “duma” trasa de acest ministru celebru la Chisinau. Inchipuiti-va situatia… Deschiderea noului sediu al Consulatului Romaniei la Chisinau, Cioroianu, ambasadorul si sute de moldoveni cu mii de probleme la poarta Consulatului.
Ei bine, despre ce au discutat ambasadorul si ministrul de externe? Nu despre usurarea eliberarii de vize ci despre… unde se vor usura moldovenii in noul sediu.
Adica, oamenii astia, care se calca in picioare pentru o viza vor avea acces la un pipi lejer. Discutia s-a consumat cam asa:
“Cioroianu: Toalete mobile?
Ambasadoru’: Avem toalete aici.
Cioroianu: Nu ma intereseaza cele din interior. Sa aiba acces oamenii.
Ambasadoru’: O sa aiba acces, o sa facem.”
Cand, insa un basarabean mai curajos a inceput sa-i spuna domnului ministru de problemele reale, Cioroianu nu a facut decat sa-l asculte cuminte, la fel cum o asculta si pe Condoleezza Rice. Nu i-a zis nimic. Totusi, a plecat la Bucuresti cu inima impacata. Moldovenii care viziteaza consulatul Romaniei de la Chisinau vor face un pipi sanatos, frumos si gratuit.

Comentarii Facebook

comments

Next ArticleStire bomba: presedintele Republicii Moldova este ruda ex-ministrului de externe a Romaniei