Cum ne-a prostit opozitia?! Concluziile triste ale revolutiei de la Chisinau

Revolutia de la Chisinau nu a fost decat o revolta, rasturnarea de stat nu a fost decat o rasturnare de situatie, iar opozitia nu a fost decat niste partide care vor intra in Parlament. Cam asta intelegem acum din ce s-a intamplat in ultimele zile la Chisinau.

 

O sa va para straniu ce zic, dar in acest moment avem trei partide de opozitie fericite. Politicienii: Mihai Ghimpu, Vlad Filat si Serafim Urechean sunt pur si simplu incantati ca au intrat in Parlament si n-au chef de proteste. Ce s-a intamplat ieri in Moldova, protestul, a fost doar un preludiu al campaniei electorale din 2013. Atat. Din pacate pentru noi, acel an va fi din nou cu ghinion si sunt sanse mari ca Partidul Comunistilor sa obtina 99,9 la suta din voturi. Dar, pana atunci mai este. Ce se va intampla insa in viitorul foarte apropiat?

 

In curand Parlamentul se va reuni. Deputatii isi vor prelua fotoliile moi si comode dupa ce cele vechi au fost fur’luate de huligani. Opozitia se va faramita – de la 5 pana la 10 deputati vor crea o fractiune noua, asa zisa opozitie constructiva, si vor vota presedintele comunist. Pentru ca din 41 de oameni la sigur exista unul santajabil; exista unul care vrea sa se imbogateasca repede; exista chiar si unii infiltrati. Mai mult ca sigur au ajuns pe liste platind bani grei partidelor de opozitie. Apropo, va mai amintiti scandalul din AMN, cand Serafim Urechean a admis ca pentru locuri se plateste. Concluzia: am fost prostiti… din nou.

 

Imi spunea un coleg jurnalist ca in seara anuntarii rezultatelor era la un partid de opozitie. Nu ma feresc sa-i zic numele: PL. Era fix momentul in care erau facute publice franturi din rezultatele exit poll-ului. Stiti care era prima grija a membrilor de partid? Sa calculeze daca intra sau nu in Parlament, daca locul de pe lista ii asigura 4 ani de beatitudine si viata fara griji. Mai si glumeau printre ei, nesimtitii: “Bai, esti deputat, gata, nu mai vorbesti cu mine, esti crutoi (din rusa, smecher)!”.

Comentarii Facebook

comments

Next ArticleCojocari.ro la Realitatea TV, emisiunea "Dupa bloguri"