Vânătoarea de jurnalişti din R. Moldova şi la UNIMEDIA(STELA POPA’S BLOG)

Vânătoarea de jurnalişti din R. Moldova de astăzi atinge apogeul represiunilor şi al intimidărilor care au loc in ultimele zile la Chişinău. După ce ne-au băgat adânc pumnul în gură timp de opt ani la rând, iată că, în ultimele sale zvâcniri şi chinuri, regimul lui Voronin o ia razna definitiv şi atacă presa mai mult ca niciodată. Nu se mai ţine cont de nici un fel de norme elementare ale bunului simţ, ca să nu mai vorbesc de cele europene. “Nimicim tot ce mişcă !” – pare a fi deviza voroniană de moment. Astfel că, după ce corespondentul TVR Doru Dendiu  a dispărut fără urmă mai multe ori în decursul zilei de azi, iar mai mulţi jurnalişti din presa românească (inclusiv cea de la Chşinău) au fost intimidaţi şi reţinuţi de oamenii legii, a venit şi rândul colegilor mei de la UNIMEDIA.

 
Cu ceva timp în urma, UNIMEDIA.info (un siteu improvizat de UNIMEDIA în timpul prostestelor) anunţa: “People working at UNIMEDIA are being intimidated now through SMS messages saying that police and secret services are on their way of making arrests at UNIMEDIA office” (trad. eng: Angajatii UNIMEDIA sunt intimidati prin intermediul unor mesaje primite pe telefoanele mobile, care ii anunta ca politia si serviciile secrete vin sa ii aresteze la oficiul UNIMEDIA)

 
“Tudor Darie să fugă repede la Ambasada Română”

 
La câteva minute după postarea acestei informaţii pe UNIMEDIA.info, siteul a fost din nou blocat. De altfel, acelaşi lucru se întâmplă şi cu blogul meu, care, după ce două zile la rând nu a funcţionat deloc, iată că astazi, deşi periodic apare, nu pot să postez nimic pe el! După acel semnal de alarmă apărut pe UNIMEDIA, minute în şir am încercat să iau legătura cu angajaţii portalului de la Chişinău, dar în zadar.

Telefoanele pur şi simplu nu funcţionează.
 

La scurt timp, am primit de la Dumitru Ciorici,  directorul executiv al NMG un mesaj prin care mă anunţa următoarele: “Au blocat UNIMEDIA. Suntem intimidaţi prin sms-uri precum că vin după noi. Tudor Darie, directorul NMG, a primit mesaje care îl anunţă să fugă repede la Ambasada Română. Noi continuăm să muncim şi încercăm să nu ne lăsăm intimidaţi. Transmitem în continuare, aşa cum putem, informaţii pe unimedia.info despre ce se întâmplă la Chişinău”.

 
Ce să mai spun altceva decât – îmi este teamă pentru colegii mei din R. Moldova. Lansez pe această cale şi un apel – JURNALIŞTI DIN TOATE COLŢURILE UNIŢI-VĂ!

 
Apropo: Alooooo, Europa ne auzi?

 

p.s. Aduc sincere mulţumiri colegului meu, Vitalie Cojocari pentru solidarizare şi pentru munca depusă în aceste zile pe acest blog.

Comentarii Facebook

comments

Next ArticleBravo CJI Romania. Au lansat "Celula de sprijin pentru jurnalisti"