Zaibali!

Pentru cei care nu stiu rusa, cuvantul este unul deosebit de trivial si inseamna “m-ati saturat!“. Este adresat tuturor observatorilor straini care au urmarit desfasurarea alegerilor din Republica Moldova.

 

Ati venit la Chisinau din tarile voastre bogate, satule, cu sosele drepte, cu internet rapid si nu va pasa. Nu va pasa de mizeria in care traim de opt ani. Pentru faptul ca ati mers din localitate in localitate, dintr-o sectie de votare in alta si ati cascat ca pisicile la soare veti primi niste diurne mari. Insa, la noi, la moldoveni, nu va ganditi? Nu va dat prin capetele voastre mari si pline de aere de superioritate sa analizati nu doar ziua in care s-a votat ci si intreaga campanie electorala? Pentru ca Voronin si Tkaciuc vau citit. Fraudeaza alegerile pe furis: la numarul de alegatori pe care ii inventeaza, la numarul de buletine pe care le baga in urne sau la propaganda ce curge incontinuu din televizor.

 

In schimb, in ziua de alegeri mimeaza democratia. Nu se implica, nu dreg nimic. Va lasa sa verificati cat va pofteste inima: “totul este furat pana la voi, bre!”, daca este sa citez o fraza celebra dintr-un cunoscut film sovietic.

 

Alegerile din Republica Moldova pot servi drept exemplu pentru alte state. La această concluzie au ajuns observatorii OSCE care au monitorizat desfăşurarea alegerilor parlamenare din cinci aprilie. Potrivit OSCE, alegerile parlamentare din Republica Moldova au întrunit standardele europene si s-au desfăşurat ţinând cont de angajamentele internaţionale pe care şi le-a asumat Republica Moldova. În concluzie, observatorii OSCE au remarcat că Republica Moldova tinde spre democraţie. – Asta spun observatorii in mare despre alegeri. Mai adauga si faptul ca alegerile pot fi considerate democratice.
 
 
Oameni buni, moldoveni, daca nu ne facem noi dreptate, daca nu hotaram ce e bine si ce e rau pentru tara noastra, pai sa nu ne asteptam ca grasii astia de occidentali ne vor ajuta. Sincer vorbind, care este interesul lor? Interesul lor este sa ne tina pe noi, moldovenii, intr-un fel de rezervatie numita Republica Moldova si sa nu le creem prea multe probleme. Credeti ca ii deranjeaza faptul ca din nou au venit comunistii la putere? Sa nu fim naivi. Ei continua sa se ingrase si vin in Moldova ca la gradina zoologica: sa aiba ce povesti acasa. Repet, noi trebuie sa existam, sa supravietuim si sa nu le creem prea multe probleme. Au fraudat alegerile comunistii? Da! Si ce daca?! Pe observatorii OSCE nu-i intereseaza, pentru ei conteaza ca lucrurile sa ramana in continuare calme la Chisinau. M-ati saturat.
Ar fi bine sa vi se fure alegerile la voi, in tarile voastre, si sa ma chemati sa fiu observator. La final o sa declar senin: “Alegerile au fost corecte si s-au desfasurat intr-o atmosfera calma. Aferim democratie. Mai rar asa.” Dulce razbunare. Zaibali!

Comentarii Facebook

comments

Next ArticleBasarabia rupta in doua: tineri si batrani; oras si sat