La mulţi ani, politicienilor!

Pentru că vine revelionul, pentru că tot timpul vrem ca noul an să fie mai bun ca precedentul, am zis să ticluiesc nişte urări politicienilor. Din păcate, depinde şi de ei dacă 2010 va fi mai cu Doamne Ajută!

 

Domnule Voronin, vă doresc multă minte, pentru a înţelege că aţi pierdut puterea; multă bunătate, pentru a vă schimba comportamentul scârbavnic; multă răbdare, pentru a putea rezista în celula întunecoasă şi neagră pe care o veţi împărţi cu miliţienii care au violat tinerele în izolator.

 

Domnule Lupu, vă doresc să ajungeţi preşedinte. Doar atât, pentru că orice altceva vă doresc nu vă pasă. Probabil că visaţi la jilţul moale pe care stă cu jumătate de fund, pardon, normă, domnul Ghimpu.

 

Domnule Ghimpu, vă doresc să scăpaţi de povara asta care vă apasă: prezidenţiabilitatea. Probabil este greu să vă rupeţi pe două scaune. Trebuie să aveţi acum un fund mare, mare – de la pupat şi de la crăcănat. Şi încă ceva. Asta fără supărare. Nu-l mai copiaţi pe domnul Voronin. Lăsaţi ura şi împărţeala: ai mei şi duşmanii. Încercaţi să fiţi un preşedinte interimar pentru toţi moldovenii. Premiaţii pe toţi, la urma urmei…

 

Domnule Filat, vă doresc ca în noul an să reuşiţi să smulgeţi căpuşele comuniste din economia ţării. De pildă – cum aţi făcut-o cu aeroportul. Vă mai doresc să nu vă transformaţi dumneavoastră într-un vampir, care să înlocuiască lipitoarele roşii. Vă doresc din tot sufletul meu, din toate roţile sparte, din toate maşinile distruse, din toţi nervii şoferilor – să reparaţi drumurile patriei!

 

Domnule Urechean, vă doresc dispariţie liniştită şi o isterie uşoară, suportabilă.

 

Domnule Chirtoacă, vă doresc să ajungeţi preşedinte în PL. În ceea ce priveşte Chişinăul, nici nu ştiu ce să vă urez mai întâi, să puteţi scăpa de chioşcăreală, de câini, de babe şi moşnegi? Alegeţi dumneavoastră.

 

Domnule Tkaciuk, vă doresc să fiţi unicul sfetnic, consilier al domnului Voronin. Faceţi o treabă extraordinară – scăpaţi Moldova de comunişti.

 

Domnule Papuc, vă doresc să vă împrieteniţi cu colegii de cameră: Voronin, Tkaciuk…

 

Domnule Braghiş, vă urez un revelion plăcut în Caraibe, am înţeles că aţi câştigat bine de pe urma unei vânzări recente. Sper că banii au fost trecuţi în declaraţia de venit. Să ştie şi Fiscul.

 

La anul şi la mulţi ani! Voi, politicienilor.

Comentarii Facebook

comments

Next ArticleDespărţire