Turciada lui Mardare şi Grosu

Probabil că toţi sunteţi de acord, Pavel Turcu este şi se face de râs. Din blogosferă, de pe facebook a ajuns la teveu, pentru că acolo, doar acolo, se poate face de râs în faţa a întregului popor. Mai mult, acum două zile i-am auzit piesa de doi bani în Bucureşti, la radio. Râdeau doi dj de la radio 21 de se prăpădeau. În curând s-ar putea să-l vedeţi pe Pavel Turcu şi la Happy Hour, ProTV, să se facă de râs şi pe acolo. O adevărata Turciadă a declanşat acest tip, ohranik, paznic până mai ieri.

 

Trec peste faptul că blogosfera şi facebook-ul ne demonstrează că pot crea vedete din orice om de pe stradă. Ha! Radioul şi televiziunea abia aşteaptă oferte. Vreau să spun că unii oameni nu au simţul penibilului, iar Pavel Turcu este un exemplu clasic în acest sens. Pentru cei interesaţi, cei care vor să se facă vedete, reţeta este simplă: eşti cam prost, tăntălău, nătâng, zici că ai compus un super cântec, dar e de fapt o zdrânga-zdrânga inspirată din vremurile când, noi, oamenii, loveam în tobe şi coboram din copaci. Întrebare, oare Pavel Turcu nu vede că lumea râde de el? Nu-şi dă seama? Eh, mare este grădina Domnului şi mulţi îi sar gardul.

 

Mă încearcă un sentiment de milă faţă de acest copil mare. Mi s-a spus că este atât de naiv şi crede în ce i se spune… Cât de cei doi, care stau de fapt în spatele declanşării Turciadei: Mardare şi Grosu, pentru ei am două sentimente: jumătate admiraţie, jumătate scârbă. Admiraţie, deoarece au avut o idee mişto. Au reuşit să animeze Eurovisionul de cacao, pe care moldovenii îl tratează cu atâta seriozitate, de parcă ar fi Liga Campionilor. Nu! Este un concurs la care participă vedete expirate sau vedete în lansare. Audienţa este bună mai mult în Europa de Est. În Vest e un show de televiziune ca multe altele.

 

Cât de sentimentul de scârbă, nu ştiu ce-i mână pe cei doi să-l scoată în faţă pe Pavel Turcu. Nu înţeleg de ce se pricălesc, de ce fac mişto de bietul om? Am încercat să citesc comentariile pe blogurile lor, dar am găsit acolo explicaţii de genul – Gordienko e mai bună? Poate nu o fi mai bună, dar, cel puţin, atunci când apare la Teveu, lumea nu râde în hohote sau se oripilează de “Eurooo-vizion“!

 

Oricum, s-ar putea să greşesc. Aşa că, vă anunţ de pe acum, există posibilitatea ca Pavel Turcu să devină vedetă, poate vedetuţă. Multe sunt căile Domnului, iar noi, umilii muritori, nu le cunoaştem.

Comentarii Facebook

comments

Next ArticleA murit Voronin?