Scrisoare deschisă miilor de ONG-uri moldoveneşti!

Stimaţi membri ai organizaţiilor, asociaţiilor, cluburilor, coaliţiilor neguvernamentale de tot neamul, am o propunere şi, în acelaşi timp, o solicitare. Caut o organizaţie non guvernamentală, care să se implice într-un proces împotriva statului moldovenesc. Din punctul meu de vedere procesul este cu sorţi de izbândă sută la sută!

Să vă spun despre ce este vorba: vinieta pentru şoferii care intră în Moldova cu numere străine. Cu alte cuvinte, moldovenii plecaţi trebuie să plătească atunci când vin acasă doar pentru că nu au maşinile înmatriculate în ţărişoară. Ce reclam? În primul rând, vinieta este mai scumpă. În România – 28 de euro pentru an. În Moldova – 25 de euro pe o jumătate de an. În al doilea rând, vorbim de o dublă taxare. În prezent, există deja în Moldova o taxa de drum. O plătiţi atunci când alimentaţi cu benzină ori motorină, taxa fiind inclusă în preţul carburantului.

Cel mai grav este, după părerea mea, faptul că moldovenii plecaţi sunt discriminaţi pentru că vor trebui să plătească această vinietă blestemată. Ce vreau să propun! Poate oare iniţia cineva o procedură judiciară împotriva statului moldovenesc? Pot garanta că un astfel de subiect ar fi de interes major în special pentru jurnalişti, adică veţi avea cu siguranţă acoperire mediatică. Eu vă pot ajuta absolut gratuit în acest demers, evident, de la distanţă. Deci, cine se bagă? De altfel, am trimis nişte mailuri la ONG-urile de profil şi am primit un prim răspuns. Nu vă bucuraţi, dragi moldoveni expaţi, e un refuz! Iată-l, îl redau cu exactitate:

Bun gasit dle Cojocari,

am examinat propunerea/solicitarea DVS la sedinta de ieri. Intelegem situatia si suntem de acord ca este o problema, ce afecteaza numeroase persoane. Tinem insa sa va comunicam ca din pacate nu putem prelua astfel de caz/situatie deoarece astfel de probleme nu se regasesc in domeniile noastre prioritare precum si din cauza ca programul avocatilor/juristilor nostri este plin. Or, pentru o implicare eficienta este nevoie de timp suficient, de care noi din pacate la moment nu dispunem.
Asi fi fost bucuros sa va recomandam o alta organizatie dar sincer sa fiu nu stiu daca avem organizatii care sa se ocupe de astfel de probleme. O alta idee ar fi sa contactati un avocat sau un birou de avocati.
Sper sa ne auzim/vedem si cu alte ocazii.

Cu respect,
Ion Manole

Comentarii Facebook

comments

Next ArticleDe ce sunt supăraţi moldovenii rămaşi pe cei plecaţi?