Despre neimportanţa vizitei preşedintelui Băsescu

Ce face preşedintele Băsescu la Chişinău? Cât de importantă este această vizită pentru România? Dar pentru Moldova? Dacă este să urmăreşti presa din România, vizita are o importanţă nesemnificativă. Mai tare este ştirea despre moartea finului lui Becali, care s-a grăbit şi a ajuns cu Bentley-ul sub roţile unei locomotive. Să trecem Prutul. Presa de la Chişinău nu are altă ştire în afara de Băsescu. Băsescu în sus, Băsescu în jos. Până şi presa de la Tiraspol, puternic controlată de regimul de acolo, scrie despre vizită. Ai impresia că Traian Băsescu este adevăratul preşedinte al Republicii Moldova. O paranteză, domnul preşedinte Timofti poate învaţă ceva de la domnul preşedinte Băsescu care, deşi are purtător de cuvânt, este un comunicator excelent şi nu se ascunde în spatele omului cu PR-ul.

Să nu ne lăsăm subjugaţi de emoţia momentului. Să nu ne lăsăm impresionaţi de ştiri. Să vedem lucrurile aşa cum sunt. Este sau nu importantă vizita preşedintelui Băsescu în Moldova? Adevărul este undeva la mijlocul celor două extreme prezentate de presa de la Chişinău şi cea de la Bucureşti. Vizita liderului de peste Prut este mai mult una de curtoazie. Cât să păstreze calde-călduţe relaţiile moldo-române. Pe de altă parte, Băsescu este iubit la Chişinău. Deci, vizita sa, dacă nu creşte, cel puţin întăreşte imaginea României în Moldova. În plus, prea mulţi funcţionari ruşi s-au perindat în ultima vreme prin Moldovioara şi balanţa trebuie cumva înclinată.

Înainte de a sări la gâtul meu să-mi spuneţi că nu sunt patriot, că nu sunt român adevărat pentru că nu mă dă pe spate vizita preşedintelui Băsescu. Să ştiţi că aceasta mă încântă, sunt bucuros, dar nu sunt extaziat ca unii. Încerc să am capul limpede, să gândesc la rece. Doar timpul ne va arăta foarte clar cât de importantă este prezenţa preşedintelui României în Republica Moldova. Înainte de a lăsa lunile, anii să-şi spună cuvântul, nu uitaţi că la Chişinău a fost chiar şi cancelarul Germaniei. Cine îşi mai aminteşte de asta? Mai ţine minte cineva de vicepreşedintele american? Hm. Ţine minte cineva de ce a fost ultima dată Băsescu la Chişinău? Vedeţi, despre asta este vorba. Preşedinţii vin şi pleacă, moldovenii rămân şi… uită.

PS: Îi urez bun venit în Republica Moldovioara preşedintelui Băsescu. Îi doresc să vină de multe, multe, multe ori în ţărişoară. Să vină ca într-o ţară românească. Să vină des, des, des. Să nu mai fie un eveniment extraordinar, ci unul obişnuit, banal, NORMAL! Căci despre asta este vorba la urma, urmei.

Comentarii Facebook

comments

Next ArticleEconomia Moldovei sărace - cât a unui judeţ din România!