Moldofițoșii

Tineri, cu zâmbet ca la Hollywood, în haine scumpe, de firmă. Coboară din mașini cu nume cu o singură literă: X, Q – probabil nu ar reține numele automobilelor cu mai multe litere. Ei sunt spuma moldovenilor tineri. Ei sunt ceea ce la Chişinău se numește “Glamur”. Eu le zic moldofițoșii. Și asta pentru că îi poți vedea în cluburi de fițe din Chișinău, unde un moldovean obișnuit ar da pe o bere o jumătate de salariu. Îi poți vedea în localurile la modă cu o cafea în față – o cafea pentru care un moldovean obișnuit ar munci o săptămână.

Conturile de facebook ale băieților și fetelor de bani gata te dau… gata. Rămâi șocat să vezi pe ce plaje cu nisip fin se instagramează, prin ce hoteluri de lux se selfiesc, cu ce mașini scumpe se pozează! Te uiți la chipurile lor și te gândești că viața nu e dreaptă. O țară întreagă trăiește în cea mai cruntă sărăcie – o sărăcie africană, iar ei se lăfăie în cele mai luxoase restaurante, case și mașini. Da, viața este nedreaptă! Mai ales pentru moldoveni. Dacă fetele moldofițoase își etalează cu multă aroganță ținutele sexiste, fustele ultrascurte și zâmbetele languroase prin localurile de fițe, nici băieții nu se lasă. Moldofițoșii ne demonstrează plini de sine mașini scumpe, tricouri de marcă și… fete sexoase la braț?!

Scuip pe toată această fanfaronadă ieftină. Refuz să mai dau accept pe facebook acestor gâsculițe și babuini cu bani. M-am săturat să mă tot inunde cu luxul lor de prost gust. Ca să le răspund în avans unor binevoitori: nu, ipocriților, nu îi invidiez pe acești moldoveni, care se lăfăie în bogăție ca porcii în noroi. Cine sunt ei? Niște băiețași și fetițe, care nu au avut piedici în viață și tot ce trebuie să facă este să ceara bani de la mami și tati. Îi respect pe cei care au reușit să se ridice din sărăcie, dar nu am respect pentru cei care au avut ușile deschise de banii părinților. Chiar dacă fac o facultate pe afară, vai de studiile respective. Oricum, majoritatea moldofițoșilor au doi neuroni legați de o sinapsă obosită. Puțini își croiesc un drum în viață în afara firmei lu’ tăticu. Cei mai mulți ajung să se întoarcă în Moldova și să fie angajați… tot pe pile. Ei bine, câți dintre acești moldofițoși vor apăra Moldova când o vor invada rușii?

Comentarii Facebook

comments

Next ArticlePaştele însângerat al moldovenilor sau de ce se amână învierea Moldovioarei?