De ce își pun moldovencele țâțe? :)

Silicoane

(articol pentru perfecte.md)

Ca să răspund direct la întrebarea din titlu: pentru că este la modă. Pentru că foarte multe femei din lume își pun. De ce ar face unele femei din Republica Moldova notă discordantă? Doar că avem cea mai proastă economie și ne vom integra în Uniunea Europeană când vor zbura aricii? Aiurea. Nu are nicio legătură una cu alta. Este o manie globală. Nu puteau să lipsească din acest club al siliconatelor moldovencele. Nu-i așa? Când spun că își pun țâțe, mă refer la faptul evident că își fac implant de silicoane. 300, 400, 500 de grame sub un sân și respectiv, 300, 400, 500 sub altul. Şi buf, bustul este suficient de mare încât să atrăgă privirile bărbaților și invidia țoapelor.

Am rămas șocat zilele trecute să aflu despre o fată din Moldova – aflată la vârsta la care fluturii zboară haotic prin stomac – că și-a tras două silicoane. Spun șocat pentru că nu cred că este trecută de 25 de ani. Nu o cunosc personal, nu am văzut-o niciodată în viața reală. Am văzut doar poza de pe facebook. O frumusețe de fată… Ei bine, a decis că are nevoie să-și îmbunătățească aspectul fizic. Frumusețea ei răpitoare nu este suficientă.

Nu cred că greșesc foarte mult când spun că silicoanele sunt proteze. Așadar, este ca și cum ar fi la modă să-ți pui niște proteze la picioare. Să le mai lungești oleacă. Vrei poate să-ți mărești mâinile? Banț, alte două proteze. Și ar mai fi ceva. Pe vremuri îndepărtate, când Leonardo da Vinci era bărbat bine și în viață, la modă erau țâțele mici, feciorelnice. Țâțele mari, cele de dădacă, erau pentru alăptarea copiilor. Astăzi femeile vor să fie slabe ca mumia lui Tutankhamon și cu țâțe de dădacă medievală. Ce s-a schimbat între timp? Probabil că ne-am pornoficat. Acum câțiva zeci de ani doar femeile care jucau în filme deocheate își făceau implanturi. Astăzi nu mai este o regulă. Este surprinzător că vârsta la care se pun aceste implanturi a scăzut mult. Un specialist în medicina estetică îmi confirma că numărul moldovencele care recurg la aceste operații este suficient de mare pentru ca la Chișinău să prospere nu una, nu două, ci vreo trei policlinici. Okey, pe undeva înțeleg. Vrei să arăți perfect, vrei dimensiunile ideale, vrei să ai încredere în tine. Dar o pereche de țâțe noi rezolvă toate problemele?

Eu nu spun să nu vă puneți silicoane, dragele noastre. Până la urmă, ce-i frumos și lui Dumnezeu îi place. Toată treaba este să răspundeți sincer la câteva întrebări. Nu cumva standardele respective de frumusețe v-au fost inoculate de societatea coruptă şi imorală? Nu cumva frumusețea, sex-appealul înseamnă mai mult decât niște silicon în țâță? Și apoi nu înțeleg: cum se face că într-o țară săracă oamenii găsesc cel puțin 4 mii de euroi pentru niște proteze de care nu au neapărat nevoie? Dacă fericirea unui om stă în o pereche de silicoane, vai de fericirea lui. Ar mai fi o chestie ciudată, pe care nu o înțeleg la vedetele din Moldova. Dacă în România și în Rusia, multe recunosc că au făcut pasul, în Republica Moldova lucrul acesta este ascuns sub zece lacăte. De ce? Ai investit în tine, ai acceptat să fii tăiată, dar nu vrei să știe lumea. Cu alte cuvinte, înlocuiești stresul țâțelor mici cu frica de gura lumii. Din lac în puț.

Comentarii Facebook

comments

Next ArticlePoliticienii ne consideră proști... Și au dreptate! Iată de ce