Constraste de la Moldova: unui pensionar nu i-ar ajunge toată pensia să intre într-un club din Chișinău

Preturi Cocos

Prețurile din poza de mai sus sunt dintr-un club de noapte din Chișinău. Unul de fițe. Unul pe care băieții și fetele de bani gata îl frecventează. Tibon, din ce știu eu, un fel de carne de vită prăjită pe grătar, costă din ce vedem pe afiș până la 1100 de lei. Pentru cine nu are bunici și nu știe, vă zic eu, în Moldova pensia minimă este de 750 de lei. Dacă, prin absurd, un pensionar cu o astfel de pensie ar fi lăsat de malacii de la fâs control să intre în club, acestuia nu i-ar ajunge pensia să-și cumpere un Tibon. 

Mereu m-a șocat diferența dintre moldovenii foarte bogați și moldovenii foarte săraci. Este incredibil. Din păcate această diferență crește de la o campanie electorală la alta: săracii tot mai săraci, bogații din ce în ce mai bogați. Un cerc vicios din care Moldova nu poate să scape. De curând, o fetișcană din Chișinău a rămas fără Porschele său de 40 de mii de dolari. Acesta a ars parțial. Desigur, ce s-a întâmplat este o faptă regretabilă. Și totuși nu pot să nu mă întreb. De unde are fetișcana bani? Dacă mașina i-a fost dăruită, de unde are bani cel care a făcut acest gest?

Din nou autoritățile din Moldova sunt inerte, ineficiente și corupte. Iar stăm și ne uităm ca proștii la piața auto din Moldova, care bate piața de lux din România. Ne uităm și ne întrebăm: de unde au bani cei care își permit un Tibon de 1100 de lei sau un Porsche la scară? De unde? Alooo, Fiscule, dormi? Și aș mai avea o întrebare pentru toate domnișoricele cu Porsche, pentru toți oligarhii cu Jeepane: minunaților, oare cum se vede sărăcia de pe geamul automobilelor voastre de lux? Nu aveți o jenă când știți că nu există garduri uriașe care să vă izoleze, să stea permanent între voi și sărăcimea săracă și proastă?

Comentarii Facebook

comments

Next ArticleIpocrizia politicienilor moldoveni: au afaceri peste Prut, dar înjură România din Moldova și îi păcălesc pe moldoveni că nu e bine să ne Unim!