Cu cine aș vota la alegeri dacă aș locui în Chișinău?

Cafenea Moldova

Și a început bătălia pentru Chișinău. Candidații se bat în panouri electorale, în declarații politice, în declarații pe facebook. Dar când vor începe să vorbească despre problemele adevărate ale locuitorilor? Pentru că orașul are o groază de probleme. O groază de drumuri sparte. Când ajung pe acolo îmi dau seama că memoria mea de romantic incurabil îmi joacă feste. Șterge mizeriile din oraș și le înlocuiește cu mult verde, mult frumos, mulți oameni drăguți. Trezirea la realitate este cruntă. Mergi cu mașina și nu știi pe ce bandă ești, pentru că marcajele lipsesc cu desăvârșire. Vrei să parchezi și nu ai unde. Vrei să mergi pe trotuar, dar îți rupi picioarele. Nu mai zic de gropanele de pe străzi. Apoi dacă te taie pipilica unde te duci să îți verși vezica? Nima toalete publice. Să mai spun ceva despre ”rutiere”? Acea monstruozitate de transport în comun care nu are nimic în comun cu transportul în comun…

Sunt multe altele pe care cei care stau în Chișinău le știu mult mai bine decât mine. Cu toate acestea, în spațiul public nu văd decât hăhăială, nu văd decât niște bătăi sterile între candidați – ăla este mai bun, ba mama ta e proastă, că al meu e mai bun. Ciudat, nimeni nu vine cu propuneri prin care să facă din Chișinău un oraș European. Să scoatem orașul acesta frumos din zona sovietică. Nu, frate, toată lumea se bălăcărește ca în Piața Centrală. Apopo de Piața Centrală, aș vrea să văd un primar cu… ouțe, cum zicea Natalia Morari, să aibă curajul să desființeze minunata Piață. Este o mare balegă în centrul orașului.

Știți cum se vede campania electorală din Chișinău de la București? Dacă înainte toată lumea vorbea de cât de multe probleme sunt în capitala Republicii Moldova. Acum lumea parcă le-a uitat. Acum lumea lupta pentru propriul candidat. Să-mi bag… că nu mai înțeleg nimic. Până mai ieri erați supărați că orașul este dezastru și așa mai departe. Acum faceți politică de doi bani? Când o să se vorbească de adevăratele probleme ale municipiului și mai puțin de panouri? Când? Sincer, dacă aș locui în Chișinău nu aș ști cu cine să votez. Cel mai probabil aș merge la alegeri și aș vota pentru… NIMENI! Dar să vedem, poate încep candidații să vorbească despre probleme, dar nu despre politică sterilă!

Comentarii Facebook

comments

Next ArticleJocul de-a hoții și fraierii! Politicienii fură, apoi vin să le ceară moldovenilor să-i aleagă încă o dată! Incredibil!