Fata lu’ tata este Gaburici în fustă!

Gherman interviu copy

Natașa Gherman, adică fata lui tata, își merită cu prisosință scaunul din guvernul domnului Gaburici. Este la locul ei pentru că, după cum se știe, cine se seamănă se adună. Uitându-mă la doamna ministru de externe îl văd pe domnule premier… în fustă. Am urmărit cu stupoare așa-numitul interviu acordat unui jurnalist rus și revin la ideea că funcționarii noștri, fie ei și miniștri, fac pe ei când văd un rus. Le-a rămas în cap de pe vremea Savokului(Uniunii Sovietice) frica ancestrală față hozeainii(stăpânii) de la Moscova. Dar, doamna ministru, chiar și un jurnalist rus vă face să tremurați ca varga?

Interviul în sine mi s-a părut o ofensă la adresa unui reprezentant oficial al unei țări, chiar și al unei țări bananiere, de sclavi ca Moldova. Cum, cum să-ți permiți să vorbești cu un ministru de externe și să citești ceva pe telefon în același timp? Și nu vorbesc de eticheta diplomatică, vorbesc de bunul simț pe care ori îl ai, ori nu. Dar, îl las în plata domnului pe jurnalistul rus. Atâta poate. În schimb, fata lui tata, doamna ministru Natașa Gherman, varianta în fustă a domnului Gaburici mă șochează. Să nu îl faci să se simtă prost pentru că este prost crescut? Să nu-l pui la punct pe obraznic? Nu ați avut, așa, o tresărire de orgoliul, doamna Natașa Gherman?

Se pare că nu. Doamna ministru îi dădea înainte cu explicațiile și cu promisiunile de veșnică vasalitate. Eu m-am săturat. Sincer. Unde o să vezi vreun ministru de externe din țările baltice, din Ucraina, din Polonia umilit în halul acesta? Aș vrea să știu și eu ce a fost cu interviul acela? Dar nu, jurnaliștii din Moldova nu o intimidează pe doamna Natașa Gherman. Deloc. Pe site-ul ministerului niciun comunicat la temă. Ai noștri nu contează. Important este ca stăpânii de la Moscova să fi primit mesajul corect de la Chișinău: vă slujim, ne supunem. Iar aici revin la ideea mea de mai demult: Moldova este condusă de aceeași castă de politicieni din ’90 până astăzi. Nu s-a schimbat nimic. Dacă nu sunt vechii șefi de colhoz la frâie, apăi, pentru că fii și fiicele lor le-au luat locul. Ne merităm soarta de cea mai săracă țară din Europa! Mai suntem și săraci cu duhul…

Comentarii Facebook

comments

Next ArticlePenibilul Armatei din Republica Moldova după ce s-a războit cu o mireasă și niște nuntași