Imaginea Moldovioarei: un șobolan filmat într-un spital cum mănâncă din farfuria unui pacient

sobolan

Imaginile cu șobolanii dintr-un spital din Moldova care mănâncă din farfuria unui pacient m-au cutremurat. Nu știu dacă perfecte.md, un site pentru și despre femei, este locul în care pot să scriu acest articol… Dar poate că anume acesta este locul… Oricum, ce veți citi mai jos diferă de ce am spus până acum în articolele pentru perfecte.

M-am gândit că voi, femeile – mame, bunici, surori, iubite, soții sunteți mai atente la astfel de situații. Sunteți mai sensibile și vă manifestați mai ușor decât noi, bărbații. Va uniți mai repede în astfel de situații. Știu că de multe ori ne împingeți de la spate, iar asta mișcă bărbatul din loc. Și cum societatea moldovenească este una mai curând patriarhală, poate reușiți să mișcați societatea… Pentru că Moldova noastră, dragile mele cititoare, este mâncată de șoareci, la propriu și la figurat.

Voi, dragile mele femei, nu o să vă lăsați niciodată copilul, nepotul internat într-un astfel de spital. O să vă luptați cu sistemul, cu șobolanii, cu tot universul. Știu că sunteți în stare. O mamă îmi povestea că niște ”medici” îi suspectau copilul de tuberculoză. Nu i-a lăsat să-l interneze în spitalul șobolanilor. L-a dus pe la alți medici care îi găsiseră adevărata boală… Ceva ce nu avea nicio legătură cu tuberculoza. Pe atunci nu știam că acest spital este atât de nenorocit. Astăzi mă gândesc cu groază la cum ar fi stat micuțul copilaș printre șobolanii cât pisica.

Dragile mele cititoare, pe guzgani reușești să-i omori, alungi, distrugi. Există mii de soluții. Problema adevărată este în șobolanii cu două picioare. Ei ne mănâncă din mâncare și din viață. Ei ne fac să ne simțim prost și proști. Cu un fost ministru reținut nu faci deratizare în Moldova. Oare, vă întreb pe voi, ce soluții ar fi? Că eu nu mai știu. Am ajuns într-o fază maximă de disperare și nu știu… Șobolanii care mănâncă din farfuria unui pacient reprezintă imaginea adevărată a Moldovioarei. Ce ne facem?

Comentarii Facebook

comments

Next ArticleAlegerile din Chișinău: prea multă geopolitică, prea puțină politică administrativă locală