Miss-urile de la Moldova, aspect fără intelect?

Miss Ulim

Concursurile de miss – foarte populare și intens mediatizate în Republica Moldova. Așa e la moldoveni, nu ai după ce bea apă, dar vrei să arăți lumii: ”ca la mini, la nimi”. La concursurile de miss găsești tot felul de probe tâmpite – defilarea în rochii de mireasă, apoi în costum de baie. Sunt câteva ”calități” după care pot fi reperate ușor concurentele care luptă pentru titlul de miss. Extensii de gene, păr și unghii, tocuri de 15 cm, decolteuri generoase și fuste de o șchioapă. Își instalează celebrul botic de rață – probabil chiar mai important decât țâțele. Nu, nu. M-am răzgândit – bot de rață poate să facă oricine, chiar și o rață. Recunoști o miss dintr-un milion după IQ. Miss-urile, de parcă s-a instituit o lege nescrisă, trebuie să fie proaste ca ”propca”. Nu-i proastă, nu-i miss!

Ultima miss, cea de la ULIM, a făcut deliciul cârcotașilor. Tânăra nu știa nici cum o cheamă. De fapt, poate că știa cum o cheamă, săraca. Însă aici pare că se termină cunoștințele ei. Reporterița a băgat-o în ceață cu o super întrebare capcană. Sunt ironic, evident. Întrebarea a fost de clasa a 2-a. Cine este premierul țării în care s-a născut, trăiește și studiază cetățeanca și câștigătoarea titlului? Nu a știut, dar nici nu a vrut să recunoască simplu că habar nu are. Mă rog, moldovenii spun, dacă nu e fudul, prostul nu-i prost destul.

Să revenim la fată. Domnișoara a încercat să dreagă busuiocul, spunând că premierii se schimbă prea des și nu merită… interesul ei. Nu o contrazic. Chiril Gaburici chiar nu a făcut nimic măreț sau important pentru istorie. Poate doar că are un simț ciudat al umorului – și-a ascuns diplomele și a uitat unde le-a pus. Totuși, dragele mele miss-uri, voi sunteți vitorul acestei țări. O parte din el. Voi sunteți electoratul. Poate nu cel mai activ, dar totuși aveți drept de vot. Voi trebuie să știți cine vă conduce. Este adevărat, aspectul contează și e bine să aveți grijă cum arătați, dar toate eforturile voastre se risipesc după ce deschideți gura. Oare nu-i păcat?

(acest articol este un pamflet pentru perfecte.md – îmi pare rău că nu ați râs, nici nu trebuia)

Comentarii Facebook

comments

Next ArticleRevoluția Twitter nu a existat. Protestele pașnice pălesc în fața devastărilor în stil moldovenesc