Moldova este o glumă de 1 aprilie care ne face să plângem zilnic

Moldova bine ati venit

Moldova este o țară unde se pot produce lucruri incredibile. Moldova este ca o glumă de 1 aprilie. Bancurile și situațiile anecdotice se întâmplă la tot pasul. Doar că nu-ți vine să râzi, dimpotrivă – plângi. Iată niște situații pe care le povestesc străinilor despre Moldova, iar ei fac ochii cât cepele. Pur și simplu nu le vine să creadă.

1. Moldova este cea mai săracă țară din Europa. Totuși, cineva a furat 1 miliard de euro din sistemul bancar de stat, dar nimeni nu știe cine este hoțul. Acesta nu a fost prins de poliție sau alte instituții ale statului.

2. Un fost ministru de interne a fost condamnat la 4 ani de închisoare. Din cauza lui au fost omorâți și bătuți tinerii care au protestat împotriva comuniștilor. Poliția a anunțat însă că nu-l găsește ca să-l ducă după gratii.

3. După ce au schingiut tineri, după ce au distrus economia, după ce au închis granițele țării cu România, după ce au făcut zeci de atrocități și au distrus business-uri, comuniștii sunt astăzi din nou la putere. Au fost puși acolo de fosta opoziție, care ne promitea că va scăpa țara de comuniști și de Voronin.

4. Pe lângă sărăcie, Moldova este și cea mai coruptă țară din Europa. Uniunea Europeană ne-a dat milioane de euro ca să ne ajute, dar banii au fost furați. Acum Uniunea Europeană a anunțat că a tăiat din fondurile pentru Moldova.

5. Un fost deputat a fost condamnat la închisoare în România pentru că este un bandit și un nenorocit fără scrupule. Autoritățile din Moldova nu se gândesc să-l aresteze. Așa că banditul Guma nu se ascunde și circulă liber pe străzi în mașinile sale de lux.

6. Premierul în funcție a Republicii Moldova nu are diplomă de BAC, diplomă de 9 clase și bănuiesc că nici la grădiniță nu a fost.

7. Moldova are drumurile cele mai proaste și oamenii cei mai săraci, dar bogații care s-au umplut de bani din furat cumpără cele mai scumpe mașini. În Moldova se vând mai multe Porsche Cayenne-uri decât în România.

8. Un om a fost omorât în timpul unei vânători la care participau procurori și judecători. Explicația avocaților care încercau să-l apere pe ucigaș: glontele a ricoșat din mistreț și l-a omorât pe unul dintre hăitași.

9. Vlad Filat, un fost premier – a fost demis pentru acte de corupție de partidul democrat și partidul comuniștilor. Partidul fostului premier, PLDM, este acum la putere în alianță cu… partidul democrat și partidul comuniștilor.

10. CNA, Centrul Național Anticorupției, menit să lupte cu corupția mare, cea care fură milioane de euro din bugetul de stat, a reținut doar profesori, medici, primari, polițiști care primeau mită de 100 de lei, 200 de lei.

Comentarii Facebook

comments

Next ArticleMoldova nu există! ”Țara” asta este doar o entitate pseudo-statală controlată de mafioți!