Moldova nu există! ”Țara” asta este doar o entitate pseudo-statală controlată de mafioți!

Valeriu Guma

Moldova nu are nicio șansă ca stat independent. Instituțiile statului sunt pur și simplu impotente în a controla corupția. Opinia publică este mult prea fărâmițată și nu poate pune presiune pentru ca instituțiile statului să-și facă treaba. Și cum țara asta este săracă pentru că este coruptă, nu văd nicio posibilitate să mai iasă vreodată din abisul în care se zbate. Niciuna. Populația este redusă la stadiul animalic în care lupta pentru supraviețuire și este complet ruptă de politică. Politicienii și moldovenii se întâlnesc o dată la patru ani. Primii cer voturi, cei din urmă le dau. Primii revin la furtișagurile lor, ceilalți continuă lupta pentru supraviețuire.

Politicienii din Moldova au devenit o castă. Sunt foștii comuniști imposibil de îndepărtat. Dacă mor, dacă dispar, vin din urmă fiii și fiicele lor. Familiile politicienilor foarte bogate au ajuns să controleze țara financiar, politic, juridic… Câteodată mai joacă un pic de teatru. Un Shor este dus de ochii lumii la CNA, câte un Papuc este condamnat. Toți sunt lăsați însă să plece în voie – lupii nu se mănâncă între ei. În timp ce familiile politicienilor se scaldă în luxul luxului, moldovenii sunt cei mai săraci europeni!

Din fericire, se mai întâmplă ca copiii politicienilor să fie reținuți în România de DNA, o instituție care face treabă. De pildă, fiul lui Petru Lucinschi. Se întâmplă ca unii politicieni moldoveni să fie judecați și condamnați în România. De exemplu, fostul deputat Guma. Dar sunt cazuri izolate și, oricum, dacă reușesc să scape din România, autoritățile judiciare românești nu-i mai pot prinde. De ce? Moldova nu-și extrădează politicienii corupți. Dar nici nu-i arestează. Exemplu, același Guma.

Moldova nu are nicio șansă ca stat independent. Nu se poate reforma. Nu se poate dezvolta. De fapt, Moldova nu există ca stat independent. Este o jucărie a băieților care de 20 de ani fac ce vor în și din țara asta. Singura șansă este Unirea cu România. Cu groază mă gândesc la ce s-ar putea întâmpla când, într-o zi, lucrurile ar lua-o razna în toată Moldova. Cetățenii nu ar mai asculta de autorități, iar pseudo-statul s-ar prăbuși. Cred că România ar trebui să fie pregătită pentru un astfel de scenariu și să trimită niște băieți care să ajungă la Chișinău înaintea băieților verzi de la Tiraspol.

Comentarii Facebook

comments

Next ArticleDragi tineri din Moldova, ieșiți la proteste, cât nu e târziu!