Din Moldova s-a mai furat un milion. Sute de mii de șoferi vor fi afectați. Și ce dacă? Moldovenii rabdă

Masina Vama

Nu cred că există vreo altă țară din Europa în care autoritățile să-și bată joc de cetățeni atât de tare. Moldova este lider absolut și poate doar în Africa găsim pe cineva să ne concureze. După ce și-au bătut joc de oameni și au furat un miliard de euro din bănci, au făcut un raport, dar nu vor să-l facă public, ne mai scuipă o dată în față. Autoritățile noastre, dragilor, au furat din nou din banii noștri, iar noi – nimic. Este adevărat, de data asta este un mizilic, au furat doar un milion. Dar stați să vedeți ce impact o să aibă milionul acesta asupra voastră.

Banii au dispărut din fondurile asigurărilor de carte verde. Pentru neinițiați, cartea verde este asigurarea pentru mașină. O plătești când ieși din țară. Așadar, bănii au dispărut subit. Unde sunt? Evident, nimeni nu știe. Partea proastă este că nu au dispărut din buzunarele unui oligarh, ci dintr-un sistem public, iar asta ne afectează pe toți. Dar mai întâi să vă spun cum au fost furați banii. Surse din domeniul asigurărilor mi-au explicat, în Republica Moldova în ultima vreme au fost plătite foarte multe asigurări fictive. Adică veneau băieții cu hârtii false din Italia, dar și din alte țări ale Europei și susțineau că li s-au bușit mașinile de către moldoveni. Fără să verifice nimic, autoritățile din Moldova au plătit, atenție, aproape 1 milion de euro. Până s-au prins ce și cum, plățile au fost făcute, banii au dispărut, fostul șef al Biroului Național al Asiguratorilor de Autovehicule este de negăsit.

Să vă explic efectele. Acestea vor fi dezastruoase. Din cauza fraudei uriașe, Consiliul Birourilor Carte Verde de la Bruxelles a propus recent suspendarea dreptului Republicii Moldova de la emiterea poliței Cartea Verde. Să traduc, pentru că suntem corupți riscăm să stricăm sistemul European de Carte Verde, așa că mai bine fără noi. Asta înseamnă că, odată ajunși la granița cu România sau Ucraina, șoferii din Moldova vor fi nevoiți să cumpere o asigurare specială, de graniță, teoretic valabilă o lună. Problema este că o astfel de asigurare îți rupe buzunarul. Potrivit unor surse, ar putea costa peste 200 de euro. Așa că, dragi moldoveni, atunci când veniți la mare, la munte în România sau mergeți în vacanță în Grecia vă mai așteaptă o cheltuială, una uriașă. Sursele mele din asigurări mă asigură – de regulă, recomandarea Consiliului Barourilor de Carte Verde este acceptată. Deci, Moldova este ca și suspendată. Asta dacă nu vor interveni autoritățile să acopere gaura, să scumpească din nou Cartea Verde și, evident, tot proștii să plătească.

Ce face Guvernul? Tace. Ce face CNA-ul? Se joacă în nisip. Ce fac jurnaliștii moldoveni? Sunt neinteresați de subiect. Ce face opinia publică? Tace, se joacă în nisip, este neinteresată de subiect, rabdă. Incredibil! Moldova își merită soarta. În loc să existe o mare nemulțumire națională, să fie ridicat un scandal uriaș, toată lumea este resemnată ca baciul din Miorița. Bravo, ne auzim la următorul furt de milioane!

UPDATE: Consiliul Birourilor Carte Verde de la Bruxelles a propus recent SUSPENDAREA dreptului Republicii Moldova de a emite polițe Carte Verde incepand cu 1 iulie!

Comentarii Facebook

comments

Next ArticleNasc și la Moldova vedete... Prea multe în ultima vreme!