Un premier penibil și o purtătoare de cuvânt ineficientă. Din această situație absurdă nu există decât o ieșire: demisia!

Gaburici protvOare domnului premier Gaburici nu i s-a acrit de penibilitate? Oare doamnei purtător de cuvânt, Aurelia Peru, nu i s-a urât ca omul de a cărei imagine este responsabilă să fie pus la colț de orice jurnalist cu o întrebare simplă: domnule premier Gaburici, ce școală ați absolvit, unde vă este diploma? Guvernul Republicii Moldova este într-o stare de penibilitate maximă. Am ajuns să-mi fie jenă de jena lor, rușine de rușinea lor. Sincer să fiu, nu înțeleg, cât o mai poate duce în penibilitatea asta Guvernul? 

Da arată-ne, dom’le Gaburici, blestemata aia de diplomă. Fă, dom’le, o conferință de presă și răspunde-ne o dată la toate întrebările. Nu te mai ascunde după fusta purtătorului de cuvânt. Nu ne mai da răspunsuri cu jumătate de gură. Ești omul care ne conduce, avem tot dreptul să știm dacă ai terminat vreo școală, vreo grădiniță, vreo creșă… Apropo de doamna Aurelia Peru. Tot respectul pentru doamna respectivă. Știu că este o teoreticiană bună a comunicării politice. Am citit cu mult interes un articol în care explica foarte clar gafele de PR care l-au făcut pe Mitt Romney să piardă alegerile în fața lui Barack Obama. Sper să nu o supăr pe doamna Peru, dar ca practician în ale comunicării pare să fie total ineficientă. Doamnă, nu știu dacă omul pe care îl consiliați vă ascultă, dar în locul dumneavoastră aș fi plecat din funcție. Sau nici nu aș fi acceptat-o. Să ajungi să fii vânat pentru o singură întrebare, să nu reușești să ieși din criza de imagine a ”clientului” tău – mi se pare culmea neprofesionalismului. Repet, dacă omul este tare de cap și nu vrea să îți urmeze sfaturile, decent este să pleci politicos și să-l lași, dracului, să se înece. Până și bloggerii care îl ridicau în slăvi pe Gaburici la nominalizare – vai, ce premier mișto și de gașcă avem, ne-a dat telefoane, mașini ca să ne cătăim prin Moldova – au luat apă în gură. Până și acești bloggeri cumpărați la kil s-au dezis de cel pe care îl lingeau. Se știe, șobolanii fug primii de pe o corabie care riscă să se scufundă.

”Mă uimește faptul că se fură milioane, iar lumea este interesată de diplomele mele”, a trântit-o domnul Gaburici ca un repetent ce este. Nu, domnule premier, ne interesează cine a furat miliardele – miliardele, nu milioanele cum ați zis. Ne interesează la fel cum ne interesează și ce diplome ai mătăluță. În Moldova miliardele de euro sunt ca diploma premierului – un banc de prost gust. Toată lumea este șocată când aude, dar nimeni nu râde. Deși, domnule premier, dumneavoastră chiar ați ajuns de râsul curcilor. Să nu reușești să-ți amintești în ce școală ai învățat mi se pare de un ridicol care frizează absurdul și bunul simț. Și, credeți-mă, domnule premier, jurnaliștii or să vă întrebe de fiecare dată de diplome. De fiecare dată o să fugiți de răspuns? Penibil. Oare aveți habar că Uniunea Europeană este atentă la ce scrie presa din Moldova? Știți că politicienii din Europa or să fugă de dumneavoastră ca dracul de tămâie? Asta ca să nu fie asociați cu unul care are doar diplomă de creșă. Eu nu vă întreb pe unde ați învățat, pe unde ați uitat diplomele, eu vă întreb atât: domnule premier, când vă dați demisia de onoare?

Comentarii Facebook

comments

Next ArticleImaginea Moldovioarei: un șobolan filmat într-un spital cum mănâncă din farfuria unui pacient