Cum a câștigat Chirtoacă și al treilea mandat! Are limba lungă…

Chirtoaca Urecheat

Am văzut ”bătaia” din Primărie. Mă rog, mai puțin bătaie, mai mult circ. Trec peste faptul că în aceste alegeri locale nu am văzut o dezbatere normală, o discuție între candidați să-mi placă și mie. În schimb, circ cât cuprinde. Asta e! Și circul este un fel de confruntare. Din punctul meu de vedere, câștigător detașat al acestui circ pe post de confruntare publică, care a culminat cu o urechere zdravănă și cu niște pumni împărțiți mojicește este… tadaaam, Chirtoacăăăă. Ce ”lajă” pentru deputatul Ceban, pentru Renato. Au venit pe nepusă masă, au avut de partea lor factorul surpriză, dar nu l-au găsit pe primar cu garda jos. Mda. Chirtoacă a știut să-și păstreze calmul, are un debit verbal superior, știe bine limba română, i-a tocat, i-a ațâțat până când unul, Cebanu, nu a rezistat. Sau poate că era chitit să facă asta… 

Am urmărit reacțiile pe facebook, pe twitter, pe forumuri. Juriul, adică alegătorii, l-au dat câștigător detașat pe Chirtoacă. Oamenilor, în ipocrizia lor, le-a plăcut cel care a fost mai calm și care i-a ținut pe ceilalți în șah cu… gura, nu cu pumnul. Apropo, ați văzut cât de mielușel era Renato pe lângă Chirtoacă? Cred că l-a descumpănit faza în care i-a întins mâna și l-a salutat. Apoi i-a zis ”pupsic” și l-a întrebat despre Putin. Chirtoacă este noul Roșca. Chiar peste Iuri Ivanovici. Și acela era foarte bun în situații din acestea, conflictuale. Dar, părerea mea subiectivă, Chirtoacă e mai bun. În politică e mare lucru să știi să pui porecle. Renato – Pupsic. Bună asta. Apropo, mai țineți minte faza cu Voronin? Chirtoacă s-a dus să-i de-a mâna, iar Vladimir Voronin i-a întors spatele. Și atunci a câștigat Chirtoacă. Are tupeu, băiatul acesta. Am zis și pe facebook. O spun și aici. Dacă la începutul campaniei electorale nu eram sigur că o să câștige Chișinăul, asta pentru că orașul are atâtea probleme, iar criticile s-au înmulțit. Ei bine, acum, când e clar că pe nimeni nu interesează decât cine învinge în confruntări politice, geopolitice, de circ – Chirtoacă a câștigat.

Apropo, faptul că primarul actual nu a reacționat și nu a sărit la bătaie când era urecheat îi aduce ”puncte”. Am văzut unii bloggeri ”eroi”, care se băteau cu pumnul în piept, să vezi ce-i făceam, să vezi cum săream la bătaie, îi dădeam un microfon în cap. Fraieri. Ce nu înțelege lumea, acolo nu a fost o bătaie ca în curtea școlii, acolo a fost o bătaie politică. Iar miza este primăria, pumnii sunt pentru gopnici, aici câștigă limbă lungă.

Comentarii Facebook

comments

Next ArticleUnionismul românesc nu are un lider! Când va apărea, se va înfăptui și Unirea mult visată