Eu – urs, prinț și tată

Natalia ochi mari

Natalia mi-a spus o poveste. Are 2 ani și 9 luni, iar poveștile la această vârstă au un farmec aparte. Așadar, a fost o dată ca niciodată – Natalia, o prințesă-balerină (se pare că la 2 ani și 9 luni există și așa ceva) care urma să meargă la bal. Voia prințesa-balerină să meargă și prințul cu ea (de parcă se poate altfel?). ”Prințul o să fii tu și o să vină o doamnă și o să zică, pot să dansez cu tatăl tău că tatăl meu este urât”, a încheiat prințesa-balerină subit povestea. Eu – în al nouălea cer. Pe lângă faptul că nu eram tatăl urât, îmi revenise uriașa responsabilitate, ba chiar șansă, să fiu prințul care o duce pe Natalia la bal. 

Nu știam că a fi tată de fetiță vine la pachet cu atâtea emoții plăcute, cu atâtea îmbrățișări și declarații de dragoste. Și dacă la asta adaugi caracterul absolut fenomenal al Nataliei, mintea ei brici și poznele fenomenale – ești pe veci pierdut în mrejele iubirii părintești. Ați văzut desenul Mașa și Ursul? Mașa este făcută după chipul, asemănarea, dar mai ales energia inepuizabilă a Nataliei. Ursul are foarte mult din răbdarea mea uriașă. Facem atâtea lucruri împreună și îmi place să cred că suntem o echipă. Iar recordurile noastre sunt o dovadă în acest sens. Urcăm pe cele mai periculoase locuri din parcul de joacă, alergăm o zi întreagă de cad lat, iar de curând am învățat să mergem pe bicicletă. Ea a învățat. Este adevărat, încă are roți ajutătoare, dar victoria anulează acest aspect minor: era tare mândră când s-a prins că trebuie să învârtă pedalele ca să meargă înainte. Prințul ei era în spate, un pic rupt din șale, dar fericit.

Este o încântare să știu că omulețul acesta plămădit după înfățișarea îngerașilor – cu ochi mari, verzi, cu părul blond și cârlionțat m-a ales tocmai pe mine să-i fiu tată. De ziua copilului, care se apropie, îți mulțumesc, Natalia! Este o binecuvântare să fiu tatăl, prințul, ursul tău!

Comentarii Facebook

comments

Next ArticleMoldova, țara cumătrilor. Ca să reușești în Moldova trebuie să ai măcar un cumătru în Guvern