Moldova, țara cumătrilor. Ca să reușești în Moldova trebuie să ai măcar un cumătru în Guvern

Bine ati venit moldova

Dacă ați plecat din țară pentru că nu ați avut un loc de muncă plătit decent, să știți că ați greșit. În Moldova sunt locuri de muncă plătite cu mii de euro, iar partidele ajunse la guvernare au grijă să creeze foarte multe astfel de joburi. Și nu trebuie să aveți calificarea necesară. Vi se dă salariu, vi se plătesc cursurile necesare ca să îl ocupați. Să luăm de exemplu aviația. Nu știți nimic legat de avioane, decât că au aripi? Nicio problemă, sunteți angajați. Sunteți angajați chiar dacă nu există un loc liber. Autoritățile vor crea un loc de muncă special pentru dumneavoastră. Veți primi și salarii de mii de euro. Dar nu, nu trebuie să aveți diplome, facultăți, masterate. Nimiiiic.

În CV-ul dumneavoastră trebuie să fie un singur rând: sunt cumătrul lui cutare. Evident, cutare trebuie să ministru, deputat, șef pe la vreo instituție importantă. Ce fraieri sunt moldovenii care au plecat din țară. Se mai și plâng că nu au ce să facă în Moldova. Că nimeni nu le-a creat un loc de muncă bine plătit. Fraierilor, e vina statului că voi nu aveți un cumătru în guvern sau parlament?

Dar dacă e să vorbim serios, Moldova este un stat găunos. O țară în care reușesc mediocritățile. La vârful instituțiilor de stat, dar și a companiilor în pragul falimentului veți găsi cu puține excepții rude, verișor, frați, cumnați, cumătri, veri, rude apropiate sau pur și simplu nași de cununie. Iar autoritățile mai au tupeul să ne cheme acasă… Pentru ce? Să vedem cum vă împărțiți țara în stânga și în dreapta? Nu, mulțumesc.

Când am zis că nu este normal ca premierul să-și angajeze un fin de cununie în Guvern, o instituție a statului plătită din banii publici, pentru că Guvernul nu-i este Moldcell-ul, mulți mi-au sărit în cap. Li se pare normal… Bine, dar acum când citiți în Ziarul de Gardă că Sanda, sora lui Dan Bălan, fiica lui Mihai Bălan, directorul SIS ”a fost angajată la MoldATSA, în calitate de director adjunct pe securitate. Rusu, odată angajată, a avut nevoie de cursuri de calificare, plătite de întreprindere” ce mai ziceți? Eu pur și simplu nu înțeleg. Cum să angajezi pe cineva ca director-adjunct pe securitate și să aibă nevoie de cursuri de calificare? La instituțiile acestea nu se face concurs, nu se intră în baza unor probe? Dar fiul doamnei ministru Pelincuță cum s-a angajat la o instituție a statului? În baza cărui concurs? Dar mai ales ce competențe are? Moldatsa a luat apă în gură și nu comentează nimic. Stat în stat. Îi doare în cot de ce credem noi, cei care le plătim salariul.

Așadar, dragi moldoveni plecați, trebuie să știți că în Moldova salariile sunt bune, voi nu sunteți buni, că nu aveți rude pe unde trebuie…

Comentarii Facebook

comments

Next Article”Arsenalul” de la Chișinău - o poveste de speriat bebelușii. Sau despre serviciile secrete de amatori din Moldova