Ce crede tata despre candidatura lui Shor la primăria Orheiului?

Ilan Shor holdingSăptămâna trecută am vorbit cu tata. La telefon. Cred că v-am mai povestit de tata. Este un om dintr-o bucată. Un lider carismatic înnăscut. Un om care o spune pe aia dreaptă în orice circumstanță, în orice situație, oricui. Și nu contează cine îi stă în față, primarul, președintele, premierul.

Tata m-a întrebat ceva ce m-a lăsat mască. Mi-a zis: ”Vitalie, cum e posibil ca la voi hoții să fie băgați la închisoare, iar la noi să fie aleși primari?” Nu era o întrebare. Nici nu a trebuit să-mi spună despre ce hoți vorbește. M-a șocat faptul că a zis ”la voi”. Tata și mulți alții cu care vorbesc îmi spun ”la tine” sau ”la voi”, vorbind despre România. Și e dureros pentru că au dreptate. România și Moldova sunt două țări separate. Și e trist pentru că în Moldova corupții nu pățesc nimic. Și e dezamăgitor pentru că oamenii văd cu ochii lor, compară și își dau seama că lucrurile s-au așezat pe un făgaș normal în România, iar ei trebuie să muncească și mai mult… ca să pună miliardul la loc. Tată, nu știu cum e posibil. Știu doar ce ar trebui să facem să nu mai fie posibil. Să aducem DNA-ul la Chișinău. Cum? Prin Unire, logic!

Am locuit 3 ani la Orhei. Cunosc foarte bine orașul, zona. Mi-ar fi rușine de și pentru oamenii de acolo, dacă aceștia l-ar pune primar pe un om cercetat penal. Mi-ar fi rușine să spun că am învățat la Orhei. Mi-ar fi rușine să trec prin oraș. Sper din tot sufletul ca Shor să nu câștige. Nu de alta, dar trebuie mai întâi să-și rezolve problemele cu justiția și abia apoi să candideze. Legal este acoperit. Poate candida cât poftește. Moral îi este interzis să ocupe această funcție – este acuzat pentru cel mai mare furt din istoria Moldovei!

Comentarii Facebook

comments

Next ArticlePremier și bloggeri. Pisicuț și cățeluși! O scurtă analiză a off-ului cu Chiril Gaburici