Despre voturile din Orheiul lui Vor, pardon Shor

Orhei

Înainte de alegerile locale, când se contura victoria lui Ilan Vor, pardon, Ilan Shor, am zis că o să-mi fie rușine de orașul Orhei dacă fostul administrator al Băncii de Economii ajunge primar în oraș. Am greșit, nu mi-e rușine, mi-e scârbă. Am văzut mulți analiști care explică de ce a fost votat masiv cel acuzat că a mijlocit furtul unui miliard de dolari. Dar nu de analiști politici avem nevoie, ci de psihologi, psihiatri, antropologi. Aceștia trebuie să ne explice ce rotițe se învârt greșit în mințile moldovenilor? De ce ajung să-i voteze pe anchetații penal? După 20 de ani Moldova a ajuns la fundul prăpastiei, dar nu este mulțumită, a pus mâna pe hârleț și a început să sape ca să aibă unde se duce și mai la fund…

Este trist, foarte trist să auzi explicațiile imbecile de la votanții lui Vor, pardon, Shor. Am avut ocazia, că am trecut prin Orhei chiar în ziua alegerilor. Ți se atrofiază neuronii când îi asculți. Perorația începe de la ”și alții au furat, toți sunt hoți”, trece prin ”măcar l-o dus capul să fure” și se termină cu ”are bani, o să facă și el ceva pentru oraș”. Dai din mână a pagubă și pleci. Îți dai seama că moldovenii își merită soarta. Merită să fie săraci, prostiți, furați, să ajungă sclavii Europei. Ce popor normal la cap ar vota în funcția de primar un tip anchetat penal?

Vorbeam cu cineva priceput în campaniile electorale. Îmi spunea că Vor, pardon, Shor a avut o campanie ca la carte. A cumpărat studii în care să vadă care sunt așteptările oamenilor, a adus băieți care au administrat campania, a apăsat în conștiința colectivă acolo unde era nevoie și, gata – primar. Nu că ar fi avut nevoie de cine știe ce specialiști, în condițiile în care orheienii s-au dovedit a fi o masă foarte ușor de manipulat. Eu cred că se putea limita la concertul cu nevastă-sa și cu Kirkorov și, gata, prostimea îl vota. Ce să înțelegem din toate acestea? Ce să pricepem din votul de la Orhei? Unu, hoții vor conduce Moldova în continuare pentru că hoții sunt pe placul moldovenilor. Doi, moldovenilor nu le pasă de trecut, de prezent, de viitor – ei vor concerte, respectiv circ și pâine!

Comentarii Facebook

comments

Next ArticleDe ce dispăruseră cărțile lui Grigore Vieru din librării?