Dragă Adrian Ursu, dragi Zdubi și Alternosfera, nu cântați pentru Shor! Scrisoare deschisă!

Concert Shor

Dragă Adrian Ursu, suntem aproape de-o vârstă. Te țin minte încă de pe vremurile când cântai la Moldova 1, în emisiunea De la 5 la 10. Ai ales cariera în muzică. Bună decizie, pentru că acum nu cred că ești om sărac. Poate nu ești cel mai bogat din Moldova, dar sunt sigur că te poți prisosi de banii pe care, după cum scrie în raportul Kroll, Shor i-a furat împreună cu alți politicieni din băncile pe care le-a administrat. De ce ai acceptat să cânți la concertul lui din Orhei? Chiar vrei să promovezi astfel de indivizi? Chiar vrei să pui umărul la furturile din Moldova? Pentru că, indirect, tu îl ajuți pe Shor și nu cred că vrei să te fluiere oamenii pe stradă. De ce vrei să te pătezi cântând pentru un om din cauza căruia moldovenii sunt săraci, foarte săraci. 

Dragă Zdob și Zdub, ironia sorții, pentru prima dată am fost la un concert de-al tău la Orhei. Pe stadionul din Orhei. Atunci erai tu, formația Zdob și Zdub – nu aveai nevoie de Shori și alte lichele care sug bani din cea mai săracă țară din Europa. Sunt convins, la valoarea ta, la cât de cunoscuți sunteți, vă permiteți să renunțați la acest concert rușinos. Ce rușine! Cum să cânți la un concert al lui Shor? Ați ajuns să fiți niște cerșetori? Nu. Sunteți Zdob și Zdub. Shori câtă frunză și iarbă în Moldova. Voi sunteți unici. Mă gândesc că nu aveți nevoie de o astfel de pată pe obrazul vostru. Este inadmisibil să acceptați să-l promovați pe Ilan Shor la primăria Orheiului, pentru că, dacă nu știați, asta veți face pe 12 iunie. Mai aveți timp să vă răzgândiți. Hai, că puteți.

Dragă Alternosfera, sunteți niște băieți talentați. Lumea rockului din Moldova, chiar și din România este la picioarele voastre. Ați demonstrat că rockul poate fi interesant, profitabil și încă poate aduna stadioane. Atunci de ce aveți nevoie de stadionul lui Shor? De banii lui? Știți de unde provin? Nu citiți nimic din ce scrie presa de la Chișinău? Nu ați auzit că Ilan Shor a fost implicat în cel mai mare furt din istoria băncilor. Este cercetat pentru că a participat la furtul unui miliard de dolari. Sunteți de acord să primiți bani furați? Cum vă veți simți ca artiști? Întrebări, întrebări. Nu am puterea să vă schimb decizia. Fac apel doar la buna voastră înțelegere, la bunul vostru simț, la faptul că locuiți în Moldova și vedeți sărăcia omniprezentă.

Dragi Adrian Ursu, Zdubi, Alternosfera, s-ar putea să nu mai vreau să ascult piesele voastre în veci. Și asta este o tragedie, pentru mine. Știu că voi credeți că veți cânta pentru Milsami, echipa de fotbal. Nu! Voi veți cânta pentru Ilan Shor, candidatul la primăria Orhei. Cu respect, un posibil viitor fost fan supărat.

Comentarii Facebook

comments

Next ArticleChiril Gaburici, un fel de minibiografie neoficială