Fotografa de toaletă

Bot de rata

O cheamă Ina. Ina este o fată tânără. Am putea spune că e frumoasă. Dar pentru că locuim în Chișinău și vrem să vorbim într-un limbaj modern trebuie să spunem că Ina este… sexy. Ina noastră este studentă. Nu știu exact unde. Nici măcar nu contează. Studenții din Chișinău sunt la fel și la ASEM, și la USM, și la ULIM. Ina trăiește pe picior mare. Stă în chirie cu o altă colegă de facultate. Se plimbă cu taxiul. Mănâncă în oraș, iar seara merge în club. De unde bani? De la maman și papan. Maman și papan sunt plecați pentru ca vor să-i ofere o viață mai bună Inei și, desigur, studii.

Numai că Ina are propriile viziuni despre o viață mai bună. Viața sa mai bună a început deja. Ea își trăiește visul. Și-l atinge cu mâna, și-l vede cu ochii și se gândește cu groază că anii de studenție s-ar putea termina. Ina trăiește în prezent, iar în prezent este… sexy. În prezent Ina are haine cumpărate de ”la Italia”. În prezent Ina merge seară de seară în club. Cum în care club? În cel mai tare. Își cumpără o apă plată, suge din pai până când topesc cuburile de gheață, își face un giga de poze pe iPhone-ul 6 și este fericită. Este fericită că pozele făcute în toaleta clubului – acolo unde fetele se duc să-și facă selfie-uri, nu doar să-și pudreze nasul și, mă rog, pentru anumite nevoi fiziologice – au acumulat 100 de like-uri pe facebook.

Ina este fotografă de toaletă. Nu, nu este o profesie. Este o chemare. Ina își face selfie-uri în toaleta clubului, iar asta o face pur și simplu fericită. Fuck premierul fără diplomă, fuck alegeri locale, fuck sărăcie, fuck miliardul furat… Pe Ina nu o interesează nimic. Atâta timp cât are baterie și internet la iPhone 6, adică își poate face un selfie în toaleta clubului și îl poate urca pe facebook – este complet fericită. Nici nu contează cum miroase în toaletă.

Ina este un personaj fictiv, însă, zic eu, oarecum reprezentativ pentru generația fotografelor de toaletă. Sincer, nu știu ce se va întâmpla cu țara asta, cu Moldova, în condițiile în care numărul Inelor crește constant. Cu cât suntem mai săraci, mai proști, mai ușor de manipulat, cu atât crește nivelul de Ina în rândul tinerilor.

Comentarii Facebook

comments

Next ArticleDragă Adrian Ursu, dragi Zdubi și Alternosfera, nu cântați pentru Shor! Scrisoare deschisă!