Gaz și televiziune. Legătura dintre Gazprom și votul măsluit al Consiliului de Observatori al TRM

Doina Deleu Gazprom copy

Teleradio Moldova a rămas fără președintă după articolul meu de vineri. Au urmat explicații, văicăreli, plânsete, isterii. În tot acest vacarm lumea a pierdut din vedere un singur lucru: cineva a vrut să pună mâna pe Televiziune. Și a vrut să o facă în cel mai pervers mod. Cineva a ticluit un plan, dar totul s-a prăbușit când credea că Moldova 1 este a lui. Cine este acel cineva? Căror interese slujește Olga Bordeian? Al cui om este? Aflați mai jos niște lucruri noi, scandaloase și periculoase despre telenovela moldovenească din dealul Schinoasei.

Cititorii blogului meu țin minte când m-am întrebat, cine sunt acești inși cvasinecunoscuți din Consiliul de Observatori al Teleradio Moldova? Mi s-a părut extrem de ciudat să văd atâtea fețe necunoscute. Aici trebuie să-i mulțumesc lui V. – mi-a atras atenția asupra unui personaj ciudat din CO. Personajul este doamna Doina Deleu. Din informațiile mele, această doamnă a muncit și muncește la Moldovagaz. Pe contul său de Linkedin, Doina Deleu spune că este ”Adviser of the President of the Board JSC “Moldovagaz””. Ce legătură are gazul cu Televiziunea? Păi, stați să vedeți.

Moldovagaz este controlată de Gazprom. Dar Gazprom controlează și o companie din Rusia, care intermediază publicitatea la TV. Potrivit kommersant.ru, această agenție de publicitate se numește “Алькасар”(Alcasar). Anul trecut, prin aprilie, agenția Alcasar, controlată de Gazprom, a început să vândă publicitatea pentru CTC Moldova. Adică televiziunea de la care chipurile a plecat Olga Bordeian ca să fie votată președinte al TRM. Ghiciți, cu cine a votat doamna Doina Deleu, de la Moldovagaz, adică Gazprom, respectiv agentul de publicitate al CTC Moldova? Corect, cu Olga Bordeian, ”fosta” angajata CTC Moldova. Oau, ce coincidență! Numai că eu nu cred în coincidențe.

Frumos, nu? Gazprom vinde publicitatea CTC din Moldova. Gazprom are în Consiliul de Observatori un membru, care o votează pe angajata CTC Moldova în funcția de președinte. Un puzzle mai mult decât periculos. Oare nu există un conflict de interese aici? Cred că ar trebui să vedem un punct de vedere al Comisiei Naționale pentru Integritate pe acestă speță. Mie mi se pare strigător la cer… De ce a avut nevoie Moldovagaz, respectiv Gazprom, de un președinte la Teleradio Moldova? Poate că Procuratura, SIS-ul, CNA-ul se trezesc din somn și ne explică, ce scopuri au urmărit cei care au încercat să pună mâna pe unul din cele mai importante canale de comunicare din Moldova? Oameni ciudați ajung ”întâmplător” în funcții cheie și votează alți oameni ”întâmplători”. Oare instituțiilor care ar trebui să apere ”statul” Republica Moldova nu le sună alarma? Alo, cineva a încercat să vă fure Teleradio Moldova de sub nas. Trezirea!

Comentarii Facebook

comments

Next ArticleLumi paralele: Moldova politicienilor și Moldova fraierilor