Miss-ul la moldoveni sau gâlceava dintre ”sexy” și ”deșteaptă”

Miss 2015 copy

Săptămâna trecută, societatea moldovenească s-a împărțit în două. Și nu din cauza alegerilor. Nu din cauza miliardului dispărut de la BEM. Și nici din cauza diplomei lui Chiril Gaburici. Moldovenii sunt absorbiți, discută foarte aprins pe Facebook, pe Odnoklasniki, la prășit, în rutieră despre Miss Moldova. Fata brunețică, veselă, dar care se vede, nu le are cu cititul în particular și cu studiile în general, le-a cam ”sucit” mințile oamenilor.

Unii nu pot dormi noaptea, stau și scriu comentarii pe rețelele de socializare, se ceartă între ei. O parte dintre moldoveni o susțin pe fată. Aceștia spun că o Miss nu trebuie sa fie neapărat deșteaptă. E suficient să aibă tâțe, cur, buze, să fie sexy. Exact cum este Miss Moldova 2015. Altă categorie crede că domnișoara care poartă coroana trebuie să-și încordeze puțin și substanța cenușie când deschide gura, lucru pe care, din ce am văzut, nu obișnuieste să-l facă. Adică deschide gura, dar nu pare să pornească și creierul. Dar poate că fata asta nu le-ar fi plăcut așa de tare moldovenilor, dacă nu vorbea așa cum… bolborosește. Mai ales că este exact produsul societății noastre. Însumează valorile promovate si îmbrățișate de generația tânără de moldoveni. Da, așa este tânărul nostru: chitit, gătit și… cam atât. Sper că nu am vorbit ca un boșorog.

Frumusețea ei, naturală sau siliconată, nu contează. Frumusețea care a scos-o în evidență stabilește noi standarte pentru tinerele din Moldova. Să presupunem că tu, părinte, îi spui fiicei tale că nu este important faptul că fata vorbește o limbă stâlcită și că habar nu are pe ce lume trăiește. Important este că e frumoasă. Păi, în acest caz, tu, părinte, i-ai spus copilului tău că inteligența nu contează. Ceea ce e greșit.

Dar dacă o analizezi pe fată din alt unghi, la ce îi trebuie să citească? Timpul este așa de prețios, iar unghiile false sunt elementul esențial în viața unei femei din Moldova. De fapt, nimeni nu i-a cerut să fie deșteaptă. Au ales-o exact după ”țâțe, cur și picioare lungi”. Atunci de ce i-au sărit toți în cap? Ori concursurile de Miss nu sunt concursuri de șah.

Comentarii Facebook

comments

Next ArticleCe crede tata despre candidatura lui Shor la primăria Orheiului?