Poliția bloggerilor

Pavel Turcu

Un blogger din Moldova scrie pe blog că un politician din Moldova își vinde partidul cu 300 de mii de euro. Bloggerul nu cere punctul de vedere al politicianului. Nu are nici măcar intenția să o facă. Politicianul vine și dezminte informația. Mai mult, cere o dezmințire publicată de blogger pe blog, facebook și twitter. Până la momentul la care am scris articolul partidul nu era ”vândut”, deci informația nu se confirmă. A greșit bloggerul? Sau poate avea informații foarte bune și datorită acestui articol a fost zădărnicită o mizerie obișnuită din politica moldovenească?

Ce ar fi făcut un jurnalist în acest caz? Un jurnalist corect. Ar fi verificat informația. Ar fi încercat să obțină o reacție din partea împricinuitului. Dacă nu obținea reacția, barem menționa în articol că nu l-a găsit pe ”vânzător”. De fapt, se pare că un jurnalist chiar a făcut asta. De ce nu poate și un blogger să fie corect? Departe de mine gândul să apăr vreun politician moldovean. Totuși, să nu vă mai întrebați de ce blogosfera moldovenească suferă? Să nu vă faceți că nu înțelegeți de ce blogosfera moldovenească este privită ca un câine care se gudură pe lângă anumiți politicieni și îi mușcă doar pe alții. Se gudură pe lâgă cei care le aruncă oase sub formă de burse, le cumpără iPaduri sau le organizează cătăieli prin Moldova? Blogosfera moldovenească este așa din cauza bloggerilor. Din cauza bloggerilor care pur și simplu nu pot fi corecți până la capăt…

Țin minte vremurile bune, când blogosfera era Blogovăț, când blogosfera era Huo KIA! Astăzi blogosfera moldovenească este… cine plătește mai mult?

Comentarii Facebook

comments

Next ArticleMiss-ul la moldoveni sau gâlceava dintre ”sexy” și ”deșteaptă”