Premier și bloggeri. Pisicuț și cățeluși! O scurtă analiză a off-ului cu Chiril Gaburici

Încă nu am citit tot ce au scris bloggerii care au fost la întâlnirea cu Chiril Gaburici. Nu au scris mare lucru. Dar din primele două articole care au apărut, scrise de două bloggerițe, pot să vă spun că… mi-e rușine. Mi-e rușine de rușinea lor. Am publicat pe facebook linkurile – să văd cum se reacționează la articolele care îl periază pe premier – și au început să curgă comentarii. Cei care citesc bloguri nu sunt proști. Nu-i poți prosti ca pe cei care se uită doar la televizor. Așadar, comentariile erau aproape toate… nasoale.

Am impresia că în Moldova, cum e Manda, așa-i și Tanda. Sau, în situația dată, cum e premierul, așa îs și bloggerii. Sau poate că nu. Poate că bloggerii au fost aleși pe sprânceană. Să vină, să-i admire ciorapii, să facă niște selfie-uri și să plece încântați acasă. Ori eu am crezut că domnul premier nu va ști unde să se ascundă din fața întrebărilor incomode. De ce nu-ți dai demisia? Unde îți este diploma? Unde este miliardul? De ce ai miniștri care nu vorbesc limba română? De ce nu reușim să luptăm cu corupția? De ce avem drumuri sparte? De ce se speculează cu schimbul valutar? Și tot așa. Mamă, mamă. Am nevoie de o jumătate de oră cu premierul Gaburici și îl fac să plângă. Jur.

Aici fac o paranteză, îi respect pe jurnaliștii care l-au tocat săptămâni la rând pe premier cu o singură întrebare: unde e diploma? L-ați văzut cum fugea? Omul este moale, omul are multe schelete în dulap, iar bloggerii… Ce au făcut bloggerii la întâlnire? Nu te supăra pe mine, domnișoară gurez.md , ai fost onestă, ai spus că nu te pricepi și ai scris despre ce te-a interesat. Ciorapi și Azerbaidjan. Totuși, nu înțeleg de ce nu ai băgat un pic de ironie acolo. De ce? Chiar a fost atât de ingenuu, plăcut și atât de pisicuț premierul, de ți-a venit să-l mângâi? Domnișoară ogabrielle.wordpress.com, mărturisesc, nu avusem plăcerea să-ți citesc blogul. Îmi place că scrii în engleză. Mai rar. Ups, dar, nu înțeleg, cum se face că la întâlnirea cu premierul a fost chemat un blogger fără blog? Adică, din ce văd pe blogul tău, domnișoara Gabriela, primul articol este chiar despre premier. Aici revin la întrebarea, cum au fost selectați bloggerii? Curioasă treabă, din articol am înțeles că ți-a plăcut premierul, deși nu prea îl aveai la inimă până acum.

Și iar spun, blogosfera nu este cea pe care o știam odată. Blogosfera moldovenească este un cățeluș care nu știe să muște, doar suge. Și nu contează că a fost puțină mâncare pe masă, la off. Contează imaginea pe care v-ați făcut-o printre cititori, dragi bloggeri. Acum mă adresez cititorilor. Dragii mei, ar trebui să nu mai tratați blogosfera ca pe un tot întreg. Și eu mai fac greșeala asta. Din punctul meu de vedere, cei care au fost la off cu premierul nu sunt reprezentativi pentru blogosfera din Moldova. Știu niște băieți și fete cu bloguri, care, dacă erau chemați la off, îi mâncau ficatul domnului premier. Nu a avut curaj să-i invite. Sau, cum zice Natalia Morari, nu a avut c…ie. Domnule premier, vă arunc mănușa, aveți curaj să înfruntați o serie de întrebări din partea subsemnatului? O jumătate de oră, nu mai mult. Pe 13-14 iunie am treabă pe la Chișinău. Aștept! 🙂

Comentarii Facebook

comments

Next ArticleNoul președinte al Teleradio-Moldova a mințit în CV? New York Film Academy spune că nu a avut nicio studentă cu numele Bordeianu Olga