Cei mai mari Unioniști: Voronin, Plahotniuc, Filat, Ghimpu, Dodon

Steagul Romaniei

Moldova are mare noroc de Plahotniuc, Filat, Ghimpu, Dodon, Voronin și resturile celelalte. Acești politicieni, mă feresc să le spun oameni, sunt cei mai feroce Unioniști din câți există. Să explic. Eu cred că dacă nu erau ei să distrugă Moldova, să o ducă pe culmile corupției nu se mai trezea spiritul Unionismului atât de puternic în Moldovioară. România a făcut eforturi mari să ajungă din urmă țările din UE și este la o sută de ani distanță. Moldova nu face absolut nimic să se integreze în UE și se află la ani lumină. Iar oamenii gândesc logic: și noi suntem români, de ce nu putem trăi într-o singură țară, România, și să ne bucurăm de aceleași privilegii europene? Lucrurile sunt atât de simple, încât nu-ți trebuie multă geopolitică să le înțelegi.

Am fost la Marșul Unirii din București. Ceea ce am văzut în București, ceea ce am văzut în reportajele de la Prut este incredibil. Generația mea, generația celor care gândesc românește și-a făcut propriul Pod de Flori. Este sublim să-l vezi peste ani pe Cristi Aldea-Teodorovici cântând piesele tatălui său. Este minunat să vezi că un băiat talentat, cum este Cătălin Josan vine în cârjă la Prut să cânte pentru Unire. Acești oameni, dar și tinerii din generația mea merită să aibă Podul lor de Flori. Și, vă rog, nu comparați Podurile de Flori. Ele sunt aceleași, ele se construiesc în sufletele oamenilor. Dacă nemții au avut un zid în cap, în capetele noastre, ale românilor, curge un râu. Este mai ușor să construiești un pod în realitate, decât să faci un pod între sufletele oamenilor. Așa că, astfel de mișcări trebuie și vor continua.

George Simion, Constantin Codreanu, Anatol Ursu, Iulia Modiga și mulți alții, cei implicați în Marșurile Unirii, în Podurile de Flori, sunt politicienii de mâine. Ei vor face Unirea. Pentru ei aș vota și acum. Dar între politicieni putem face comparație. Dacă politicienii din 1989, Snegur, Iliescu nu erau decât niște marionete, niște comuniști cu mințile închise, care nu puteau gândi în perspectivă, tinerii politicieni ai viitorului au viziune și gândire. Ei nu se rezumă la Podul de Flori. Ei îi mișcă din urmă pe politicienii care ne conduc astăzi destinele. Ei cer, ei merg cu propuneri, ei sunt activi. Bravo! Și cum suntem încă în zona comparațiilor, vreau să mai fac una. Ponta și cu Iohannis, politicieni români, au reacționat, fie și pe facebook, în legătură cu Podul de Flori. Da, au scris cuvinte goale, dar există o reacție. La Chișinău au reacționat doar Voronin și Dodon. Filat a uitat că a studiat în România și și-a renegociat poziția din Guvern. Ghimpu a uitat că partidul său este proromân și a plecat la pescuit. De Plahotniuc ce să mai zic? Nu mai zic nimic. Decât că politicienii Moldoveni continuă să muncească din greu la distrugerea Moldovei, respectiv la Unirea cu România.

Comentarii Facebook

comments

Next ArticleFashion bloggerițele și un pic de ipocrizie