Să sărăcești încontinuu de 24 de ani și să nu vrei să te unești cu România… asta înseamnă să fii moldovean!

Bloc sarac cu antene parabolice

Au trecut 24 de ani din momentul în care Moldova a decis să fie independentă. De 24 de ani Moldova o duce din rău în mai rău. De 24 de ani politicienii care s-au perindat pe la guvernare fură, fură și iar fură. Moldovenii sunt cam înceți la minte, o zice și Cantemir. Dar, oricât de încet ești, trebuie să te întrebi, băi, dacă nu sunt în stare să fac nimic cu țara asta de 24 de ani, oare nu e cazul să schimb ceva? Numai că moldovenii și logica sunt chestii complet paralele.

Poate că moldovenii caută drumul spre logică, doar că îl caută de 24 de ani. Între timp, la treuca puterii au ajuns copiii politicienilor. Din republica ne-am trezit într-o adevărată monarhie oligarhică. Lucinschi, Snegur s-au retras la pensie să-și pape milioanele. Și-au lăsat plozii să facă un ban ”cinstit”… la guvernare. Așadar, s-au schimbat generațiile de politicieni, dar trăim mai bine decât în 1991? Nu! Astăzi se trăiește mai prost decât acum 24 de ani. Voi realizați paradoxul șocant pe care îl suportă moldovenii zi de zi? Ei stau atâta amar de vreme pe loc, ba chiar regresează și nu-și doresc nicio schimbare. Este incredibil! Să săracești încontinuu de 24 de ani și să nu vrei să te unești cu România, asta înseamnă să fii moldovean.

De 24 de ani moldovenii se lovesc cu capul de același perete și cred că merg înainte. A persevera într-o greșeală nu mai este prostie, e crimă. Astăzi Republica Moldova împlinește 24 de ani de independență. Știu că după acest articol o să-mi sară în cap cățeii stataliști de la cur’tea politicienilor. Îi trimit să vadă cât de săracă este țara și în ce hal a ajuns din cauza stăpânilor lor. La mulți ani, dragă Moldovioară, la mulți ani în componența României!

PS: Poza este făcută de mine. Un bloc dintr-un orășel micuț, din sud. Sărăcie lucie. Locatarii se încălzesc iarna cu sobe, mărturie stau coșurile de fum lipite de bloc. Cu toate acestea, oamenii au antene parabolice…

Comentarii Facebook

comments

Next ArticleLimba Noastră cea... suferindă! Cum arată limba română în Moldova? (Foto)