Viața de dinaintea Facebookului

Facebook discutie cu mama

Dragi copii care ați picat BAC-ul, draguțe pițipoance cu bot de rață, știu, nu o să mă credeți, dar a fost o dată ca niciodată o viață… fără Facebook. De neînchipuit, însă vocabularul nostru din acele vremuri nu conținea: ”laic, șăr, sălfi”. Apropo de selfie. Chiar dacă aveam telefoane cu camere de 2 megapixeli (oau, kakaia tehnika?!) nimeni nu se omora cu selfie-ul. Adică, nu urcam pe blocuri ca să cădem, Doamne Ferește!, de la înălțime. Poate făceam alte prostii, dar să ne riscăm viața pentru o poză? Nu.

Pe vremea când nu aveam Facebook aveam mail. Este chestia aia antică, pe care încă o mai folosesc bătrânii și oamenii care se duc la muncă să își câștige existența. O folosesc să trimită lucruri plicticoase, pe care trebuie să le scrii într-un mod plicticos, la care nu poți lipi stickere ciudate. Apropo, aveam yahoo messenger. Nici aici nu puteai aduna 5 mii de prieteni. Ajungeai la vreo 200. Oare să vă spun de Mirc? Mai bine să nu invoc epoca de piatră a internetului. Dar, credeți-mă pe cuvânt, el a existat. Mirc-ul.

Stați un pic. Noi ne dădeam like. O făceam în viața reală, la o bere, la un suc. Numai că degetul ridicat în sus însemna ”barman, berea-i bună, încă una!” Sau, ”bravo, băiatule, dansezi cu cea mai frumoasă fată din club”. Și, nu o să vă vină să credeți, pentru noi check in-ul însemna să ne cazăm într-un hotel ori să efectuăm procedurile de înregistrare la aeroport. Când nu exista facebook-ul, noi socializam în lumea reală. Și când socializam ne priveam prietenii în ochi, râdeam și spuneam bancuri. Nu butonam căpiați să vedem cine ne-a mai dat like la poza berii pe care abia am început să o bem. Iar bancurile din vremuri demult apuse nu începeau cu ”hai să-ți spun un banc de pe Facebook!”

Nu o să vă vină să credeți, dar în viața de dinainte de Facebook prietenii noștri existau și în lumea reală. Deși aveau porecle, le știam prenumele din buletin: Tudor, Ion, Vadim. În mod sigur, poreclele lor nu erau Word of Illusion sau Wolf from Kishinev!

Comentarii Facebook

comments

Next ArticlePrimele nesimțite ale deputaților nesimțiți, Brega și bătaia din satul vecin...