Unioniști vs DA! Gâlceava infanților cu rânza mare

Protest Unionisti

Că propaganda a dorit să-i învrăjbească pe cei care protestează, știam. Că vor reuși așa de repede, nu mi-am închipuit. Așadar, iată-i. Unioniști și membri DA pe metereze. Împart aceeași piață și… se ceartă. Au dușmani comuni, dar nu se pot înghiți unii pe alții. DA spune că unioniștii fac jocul oligarhilor, așa că nu au niciun drept să vină în piață, să-i provoace pe cei care nu vor Unirea cu România. Unioniștii susțin însă că DA nu face decât să prelungească agonia cetățenilor, că sunt niște naivi dacă nu realizează că doar Unirea mai poate salva cetățenii. Oligarhii nu zic nimic. Ei se bucură. Din când în când mai bagă lemne pe foc prin intermediul angajaților lor: jurnaliști, bloggeri, analiști sau simpli trolli.

Adevărul este pe undeva pe la mijloc. Altfel zis, fiecare are dreptate în felul său și greșește la fel de mult. Unioniștii ar putea să fie mai înțelegători. Ar putea să încerce un dialog cu cei de la DA. Intrarea în conflict deschis cu o mișcare care luptă împotriva oligarhilor nu-i ajută absolut deloc. Unioniștii nu se întreabă de ce oligarhii le pun la dispoziție atât de ușor canalele lor media? Nu înțeleg că zicala veche ”dezbină și conduce” nu și-a pierdut niciodată actualitatea? Ei nu realizează oare că fac un joc meschin, urât și extrem de ipocrit al cuiva? Ei nu se tem de darurile oligarhilor? Nu văd că oligarhii pot fi pro-Unire doar dacă asta înseamnă înlăturarea dușmanilor de moarte?

Pe de altă parte nu-i înțeleg pe cei de la DA. Dintr-o parte par oameni deștepți. Dar dacă te uiți la ce greșeli de comunicare fac te îndoiești de asta. Oare DA nu înțelege că nu poate duce un război pe două fronturi? Fără să vrea, DA face jocurile gândite de propagandiști. Cearta cu Unioniștii este păguboasă. Nu știu dacă ei înțeleg, dar dacă o continuă este începutul sfârșitului pentru Mișcarea DA. Unioniștii nu au cu ce să-i deranjeze. Ei au venit în piață doar pentru că au simțit că sunt mai apropiați de DA decât de Petrenco, Renato sau alții. Au venit să ajute. Lăsați-i, nu-i goniți, fraierilor! Chiar nu se găsește cineva de la DA cu capul pe umeri să negocieze cu Unioniștii un fel de pact? DA vrea să-și creeze inamici aiurea? Ei au energie de consumat pe astfel de situații conflictuale? Nu înțeleg. Mă depășește.

Constantin Tănase, Dumnezeu să-l ierte, avea dreptate când zicea că rânza moldoveanului este un organ mare, enorm, gigantic. Anume rânza nu-i lasă pe unioniști și pe cei de la DA să lase câte oleacă de la fiecare. Nu, ei vor protestul lor, ei vor răzvrătirea lor. Nimeni nu mai are voie să protesteze în Moldova în afară de ei. O amărâtă de piață nu poate fi împărțită, dar ce ziceți de o țară întreagă? În astfel de momente se vede maturitatea unor oameni. În acest caz, părerea mea, Unioniștii și cei din DA sunt infanți cu rânze mari!

Comentarii Facebook

comments

Next ArticleIartă-ne, Mihai Volontir...