Apropo, dacă înregistrările sunt reale, Vlad Filat este un arogant, hoț și limitat intelectual

Voronin Filat Plahotniuc

Apropo, din ce am auzit în înregistrările discuțiilor dintre Filat și Shor, cei doi încalcă o duzină de articole din Codul Penal, Civil și, probabil, din Constituție. Nu sunt naiv. Sunt conștient că asistăm la un linjaș mediatic al domnului Filat. Acesta se află în mocirlă(rahat mai curând) până la gât, dar cuiva nu i se pare suficient și vrea să-l îngroape definitiv. Să-i ia oxigenul. Să-l nenorocească pe viață. Să-l trimită direct în toaleta istoriei. Îmi dau seama că are loc o manipulare uriașă. Dar, ca să fiu sincer, domnul Filat și-o merită cu vârf și îndesat. 

Apropo, de ce nu a reacționat până acum nicio instituție a statului? Sunt multe de spus despre aceste înregistrări, cum au fost făcute…

Apropo, de ce nu este chemat domnul Renato Usatîi la CNA, la Procuratură. Acest individ extrem de periculos a anunțat că are metode de interceptare a convorbirilor private. Da, Filat o fi un tip profund corupt. Dar nici cu Usatîi nu mi-e rușine. Un fricos de doi bani, care a fugit la Moscova când a simțit că se strânge lațul în jurul său, acum face jocurile altor personaje și mai dubioase.

Apropo, faptul că Usatîi a făcut publice înregistrările mi se pare… înfricoșător. Căci cine este acest Renato? Un ins care aduce mult haos, care produce anarhie. Nu a fost tras la răspundere pentru blocarea celui mai important bulevard din Moldova și demonstrează zilnic că instituțiile statului sunt extrem de slabe, iar el poate face orice fără să fie pedepsit. Nu este atins cu nicio floare. Dacă domnul Usatîi se învârte în jurul închisorii, oare nu se găsește nimeni să-l bage acolo?

Apropo, demonstrația de forță, dragă CNA, în cazul lui Filat, nu este suficientă. Este bine că îl avem pe acest domn la răcoare, dar și mai bine era dacă lângă el ar mai sta niște politicieni. Nu știu dacă înțelegi, dragă CNA, dar fără alți grei de talia lui Filat riști să duci în derizoriu toată lupta anticorupție din Moldova.

Apropo, să revenim la înregistrări.
”-Și fași, uăi?
-Muncim.
-Ahuieti.”
Așa încep unele discuții publicate de Renato în care se aude vocea lui Filat și vocea lui Ilan Shor. Le-am ascultat și am ”ahuit”, ca să-l citez pe Filat. Las la latitudinea instituțiilor de drept să afle dacă totul este real și să identifice ilegalitățile comise de cei doi gopnici din politica moldovenească. În afara tonelor de ilegalități și trafic de influență, rămâne să ne mai minumăm de atitudinea și felul de a fi al domnului Filat. Dânsul vorbește obosit. Tot timpul este foarte important și îl tratează pe gopnicul Șoricel de sus. Apropo de Shor, sper ca toți bloggerii care îi ling fundul să se liniștească acum. Pentru că acest individ nu era decât ”șestiorca” lui Filat. Și dacă pe un om care are ceva bani Filat îl trata cu aroganță, dispreț, îl suna doar ca să-l ia la mișto, vă dați seama ce atitudine are domnul Vlad Filat față de ”muritorii de rând”, față de prostimea care l-a votat.

Apropo, dacă înregistrările sunt reale, domnul Filat este pur și simplu un tip limitat intelectual.

Comentarii Facebook

comments

Next ArticleApusul jurnalismului în Moldova