DOCUMENT! Șefa de la TRM își angajează în plină criză 3 consilieri? Teleradio Moldova intenționează să lanseze Moldova 2?

Cheltuieli Moldova 1

Încep prin a spune că acest articol este scris exclusiv datorită surselor pe care le am la Chișinău, datorită oamenilor care au încredere în mine. Oameni care știu că nu am nicio legătură cu politicienii din Moldova și tot ce mă interesează este ca adevărul să ajungă la cititorii mei. Le mulțumesc celor care au încredere în mine. Ei știu că nu o să-i trădez și că o să tratez subiectul corect.

În poza de mai sus o să vedeți ce cheltuieli a mai pus la cale Moldova 1, televiziunea de stat. O televiziune a cărei audiență a îmbătrânit foarte mult… S-a întâmplat din cauza unor diletanți, din cauza unei bătăi de joc fără oprire. Aici nu mai este vorba de subordonare politică, nu. Pentru că și Pervâi Kanal este un canal propagandistic, dar ce programe de divertisment are? Cât de interesante sunt? Moldova 1 nu reușește să se rupă din perioada brejnevistă a televiziunii. Pur și simplu nu este în stare. Iar problema nu este în oamenii care muncesc acolo. Problema este de management. Habarnist, fără să știe televiziune modernă, puși pe căpătuială.

Poza de mai sus ne arată dimensiunile dezastrului. Este un document care mi-a fost pus la dispoziție, pe surse, de cineva din interior. Într-un moment în care Moldova nu are bani să-și plătească pensiile, salariile bugetarilor, ce cheltuieli a mai inventat Moldova 1? Sursele mele îmi spun că doamna președinte a TRM și-a angajat nu unul, nu doi, ci trei consilieri. Unul pe probleme financiar-bancare, unul pe probleme economice, unul juridic. Vedeți poza de mai sus. Salariile consilierilor, despre care îmi vorbesc sursele, nu sunt de aruncat la gunoi: 6830 de lei. Cam 300 de euro. Și acesta este leafa de bază. Cine știe cât scrie, de fapt, pe fluturașul de salariu la sfârșit de lună, cu toate sporurile și adaosurile… Mă rog, din punctul meu de vedere, nu este un salariu mare dacă televiziunea asta ar performa. Din păcate, nu reușește, așa că mă gândesc, cine mai ridică asemenea salarii în Republica Moldova? Învățătorii, educatorii, profesorii, medicii, funcționarii?

Și nu este totul. Trecem peste rubrica Serviciul Audit Intern. Deși și aici salariile sunt bune. Ajungem la Serviciul programe ”Moldova 2”. Stop! Cum? TRM vrea să lanseze Moldova 2? De ce? Pe ce bani? Cât de performantă va fi televiziuniea asta? Nu știm. Știm doar că a apărut pe schema de personal un șef de serviciu de programe cu un salariu de 7370 de lei. În aceste condiții am câteva întrebări pentru conducerea TRM. Le lansez în public, poate reușim împreună să punem presiune și să aflăm niște informații de la ei. Nu de alta, dar ultima dată când am scris despre neregulile de la TRM nu s-a întâmplat absolut nimic. Să vă amintesc, atunci am arătat că CV-ul doamnei Olga Bordeianu, care candida la funcția de președinte a TRM, conținea foarte multe inexactități. Le găsiți aici. Cu tot scandalul care s-a declanșat ulterior, membrii Consiliului de Observatori au votat pentru această candidatură. De ce? Să ne spună cel care conduce Moldova și… Moldova 1.

Așadar, întrebările:
1. De ce are nevoie de președintele TRM de trei consilieri?
2. În bază căror concursuri au fost angajați cei trei consilieri și ce relații există între aceștia și președintele TRM?
3. De ce are nevoie Moldova de Moldova 2, în condițiile în care Moldova abia de își permite Moldova 1?
4. Cât ne-ar costa Moldova 2 și de unde vom lua banii? Din împrumuturile pe care ni le dă România? Sau poate de la FMI?

Aștept explicații, altfel, mă apuc să răspund eu la aceste întrebări.

Comentarii Facebook

comments

Next ArticleGUEST POST! Despre proteste şi alegeri anticipate