SRL Moldova

Filat si Plahotniuc la semnarea aliantei copy

Mă întreabă lumea de ce mă îngrozesc că oligarhii au pus mâna pe toate instituțiile statului. Lumea nu înțelege de ce este periculos că oligarhii vin la putere. Aud des argumentul, Moldova este oricum săracă, ce să mai fure din ea? Înainte să vă explic trebuie să știți că Moldova nu mai este un stat de drept. Moldova nu mai este o țară cu niște instituții funcționale. Moldova s-a transformat într-un SRL. Moldova este o firmă. De asta se bat oligarhii să ajungă la putere. Vor să fie patronii acestei firme. Atenție, cetățenii nu sunt angajați. Ei sunt sclavi. Sclavi pe plantație.

Nu v-ați întrebat niciodată de ce un miliardar vrea să fie premier? Nu v-ați întrebat de ce cei mai mari bogătani plătesc milioane ca să-și pună fundul pe un fotoliu de deputat? Chiar sunteți atât de naivi să credeți că ei vin acolo pe salarii de 7-10 mii de lei? Aceștia sunt bani de țigări sau bani de buzunar pentru ăla micu de învață în Elveția. Oligarhii vor să ajungă la conductele cu bani ale statului. Acesta este singurul motiv.

Ei nu văd altceva decât îmbogățire, îmbogățire, îmbogățire. Nu știu dacă ați observat un paradox: cu cât este mai mică pensia, cu atât mai multe Porsche-uri apar în Chișinău. Cu cât mai mulți cerșetori sunt pe stradă, cu atât mai multe rochii scumpe își vor cumpăra amantele. Dacă oamenii sunt săraci, ei vor fi foarte bogați. Și știți de ce? Prăpădita asta de țară are un PIB de 8 miliarde de dolari. 8 miliarde de dolari este o sumă mică pentru 3 sau 4 milioane de oameni. În același timp, 8 miliarde este o sumă uriașă pentru trei sau patru oligarhi. România, o țară cu aproape 20 de milioane de locuitori, are, teoretic, un singur miliardar. Și Moldova are unul. Acum vedeți de ce acest miliardar ar plăti oricât ca să rămână la putere? Ar cumpăra deputați la pachet, ar ține televiziuni și postaci manipulatori…

Când ești singur pe plantația de robi, când faci ce vrei cu aceste 8 miliarde de dolari îți permiți multe. Le dai la sclavi cât să nu moară de foame și tu faci afaceri. În primul rând te bagi în bănci. Fie furi efectiv un miliard, fie controlezi fluxul uriaș de bani veniți din afară. Pe urmă controlezi magazinele. Oamenii primesc bani din afară și trebuie să cumpere mâncare. Tot profitul ajunge la tine în buzunar. Cetățenii au nevoie și de acte. Cine le va face? Care firmă? Ooo, afacerea cu acte este, probabil, cel mai profitabil business într-o țară în care toată lumea vrea să plece. Pe urmă vine o finanțare de la Banca Mondială și urmează să repari drumurile. Cu ce firmă le repari? Cine încasează grosul profitului în timp ce grosimea asfaltului este de doi milimetri? Dacă instituțiile statului ar fi puternice, acestea nu le-ar permite oligarhilor să miște în front. Ar stopa furăciunile. Instituțiile sunt însă privatizate, captive. Ele nu fac nimic. Așa cum le convine oligarhilor.

Nu, prieteni. Trebuie să luptăm. Nu avem nicio șansă cu oligarhii. Ei au transformat statul într-un SRL din care fură cu camioanele. Se mențin la putere datorită corupției generalizate. Investesc mult în manipulare și în funcționari corupți. Vreți să fiți sclavi într-un SRL sau vreți să fiți cetățeni liberi? Voi alegeți.

Comentarii Facebook

comments

Next Article7 lucruri greșite, manipulatorii care se spun despre protestele din Chișinău