Vă urâm!

Alina Zotea picior

sursa: diez.md

Nu există cuvinte prea dure pentru a descrie actualul Parlament al Republicii Moldova. Din respect pentru cititorii mei o să mă rețin. O să spun doar că gestul celor 41 de deputați de a nu veni la o ședință foarte importantă, când se decide soarta Republicii Moldova, este o sfidare a noastră. Ne-au jignit când au decis că își permit să nu meargă la muncă. Ne-au scuipat și ne-au arătat că pot face tot ce doresc. Și o fac. În public, fără să le pese de consecințe, de nemulțumirile noastre. Ei sunt atotputernici, iar noi suntem niște nimicuri. Deputații ne consideră niște mase de manevră, niște descreierați care pot fi manipulați prin niște bloggerași de două kapishi, niște analiști parveniți și niște postaci de pe facebook. Greșit, nemernicilor. Încă mai avem o dâră de conștiință în tărtăcuțele noastre.

Aș vrea să le intre moldovenilor în cap că deputații sunt angajații lor. Cetățenii sunt patroni. Nu invers! Ca angajator sunt extrem, dar extrem de supărat, stimabili deputați, că ați lipsit de la ședința de ieri. Mă simt batjocorit într-un mare fel. Să știți că eu nu cred în horoscoape. Cred în bunul simț, iar acesta este mai presus de orice Curte Constituțională. Bunul simț îmi spune că un angajat care nu s-a prezentat la muncă fără niciun motiv trebuie sancționat. 

Apropo de motive. Într-un moment de supărare am întrebat-o în public, pe facebook, pe Alina Zotea, tânăra deputată a partidului domnului Ghimpu, de ce a lipsit de la muncă? Este activă pe facebook, dar de data asta nu spusese nimic. În plus, ca ANGAJATOR al domnișoarei deputat am acest drept! La puțin timp de la “interpelare” tânăra le-a arătat tuturor, pe facebook, că o doare în… genunchi. Chipurile avea o julitură și a decis să stea acasă, cu familia. Pentru că au început să curgă milioane de critici din toate părțile, domnișoara deputat a șters poza cu julitura de pe facebook. Acum stau și mă întreb? Ce-o fi fost în capul deputatei Alina Zotea? O încercare de a cerși mila publică? O explicație medicală pentru absența sa? Sau o aroganță la granița cu prostia? Înțeleg, nu-ți place Sturza, șeful ți-a ordonat să-l ignori, dar asta nu înseamnă că nu trebuie să respecți niște reguli de minimă conduită în Parlament. Într-un loc în care noi te-am trimis, nu-i așa?

Vă urâm, stimabili deputați. Vă urâm! Pentru că voi nu veniți la muncă. Pentru că voi faceți afaceri cu statul și vă dați mari businessmani. Pentru că furați din banii oamenilor. Pentru că vă vedeți doar interesele proprii. Pentru că ați furat un miliard, iar moldovenii trebuie să-l pună la loc. Pentru că vă vindeți sufletele și sunteți controlați de oligarhi din umbră. Pentru că ați dus Moldovioara de râpă. Vă urâm atât de tare, încât vrem să vă chemăm la raport. Veniți în fața noastră, să dăm cu ștampila. Să vă pedepsim în mod democratic. Asta este instituția supremă într-un stat democratic – alegătorul, nu Curtea Constituțională!

Comentarii Facebook

comments

Next ArticleSuntem prea blânzi cu politicienii noștri!