Cultul violului la moldoveni

Viol

sursa: www.wonderslist.com

O copilă de 17 ani din Orhei, Republica Moldova a fost momită într-o casă de niște jigodii. Jigodiile, trei la număr, au violat-o. Pe rând, fără să-și pună problema că acțiunile lor sunt de cea mai joasă speță. Dar nu a știut, sărmana fată, că experiența de coșmar nu este totul, iar brutele vor fi protejate de un sistem judiciar cretin… De unde să știe? În loc să-i învinuiască, să ceară câte 10 ani de închisoare pentru fiecare jigodie, procuratura a făcut tot posibilul ca agresorii să fie scoși basma curată. Detalii aici.

Înainte de a vă povesti cum s-a întâmplat totul trebuie să introduc un nume în poveste. Dragă Moldovioară, fă cunoștință cu Vadim Machidon, procuror din Orhei. Acesta este ”eroul” care a instrumentat cazul celor trei violatori. Cum? Rezultatul vorbește de la sine: 2 agresori sunt liberi, iar al treilea a fost condamnat la doar 2 ani de închisoare. Doar doi! Culmea, potrivit surselor mele, procurorul Vadim Machidon nici nu ceruse închisoare. A insistat judecătorul să-l bage pe unul dintre agresori 2 ani după gratii. Procurorul a vrut o pedeapsă cu suspendare pentru jigodie. Vadim Machidon a decis în ciuda declarațiilor victimei, în ciuda dovezilor de la medicina legală, că nu îi va învinui pe cei trei de viol. De ce? Este o întrebare la care trebuie să ne răspundă procuratura, Vadim Machidon, sistemul judiciar nemernic din Moldova.

Vadim Machidon a mers în fața instanței susținând că victima a fost sechestrastă și… atât. Așa că a solicitat doar pentru un singur individ pedeapsa cu suspendare. Cu alte cuvinte, jigodia nu ar fi făcut nicio zi de închisoare. Vadim Machidon merge astăzi la Procuratura Generală să dea explicații pentru acest caz. Teamă mi-e că nu merge pentru explicații, ci pentru a găsi soluții de a mușamaliza și mai mult cazul. Dragă Procuratură Generală, spuneți-ne și nouă, de ce au fost ignorate complet declarațiile victimei care se plângea că a fost violată? De ce nu au fost luate în considerare probele? Au fost droguri acolo, s-a întocmit un raport de expertiză medico-legală. Dar mai ales, de ce procurorul de caz a amenințat-o pe victimă că o s-o acuze pentru mărturii false? De ce nu au fost învinuiți toți trei de viol? De ce a fost învinuit doar unul singur – și nu pentru viol, ci pentru sechestrare de persoane, un cap de acuzare mult mai moale? Dacă se formula acuzația de viol, jigodia condamnată primea vreo 12 ani de pușcărie.

În Moldova, dacă violata este o tânără fără bani, fără statut social, nu are rude în Parlament rămâne… violată și atât. Cultul violului la Moldoveni funcționeasă fără breșe. Mai ales când jigodiile sunt ”băieți buni”, cu rude unde trebuie. Și uite-așa, după ce a fost violată, sărmana fata este abuzată și de un sistem judiciar cretin. Asistăm la un adevărat cult al violului la moldoveni. Cult care se manifestă în societate prin mentalitatea: ”lasă, că și ea e bună, ce a căutat cu băieții?” Sau, ”dacă era fată bună nu pățea nimic!” Și cireașa de pe tort, mentalitatea care mă enervează cel mai mult: ”sunt băieți buni, au greșit și ei, dar nu i-au făcut nimic, nu au omorât-o!”

Acum să vină jurnaliștii, analiștii, bloggerii și postacii nobili și să apere sistemul judiciar din Moldova. O să urmăresc subiectul și revin cu detalii. Până atunci cer demisia Procurorul General, demisia ministrul Justiției!

Comentarii Facebook

comments

Next ArticleMoldova, raiul violatorilor