Doamna criministru Glavan, vă cer demisia!

img_0549

sursa: gov.md

Sistemul sanitar din Moldova ucide. Iar asta nu mai este o noutate. Am văzut, cunosc și sunt sigur că știți și voi o grămadă de cazuri în care oameni care ar mai fi trăit, care mai aveau șanse la viață au fost omorâți cu sânge rece de un sistem corupt, putred, discreditat. Știu că nu sunt pe placul criministerului Sănătății din Moldova. Articolul precedent a fost citit cu interes și indignare în birourile de acolo. Îi salut pe această cale pe toți cei care au ajuns pe pile în funcții în acest criminister, dar și pe cei care vin acolo să facă afaceri cu statul. Afaceri în care pun chezășie viețile și sănătatea moldovenilor. Eu am dreptate! Eu scriu în ciuda caracatiței care s-a instalat în acest criminister, caracatiță care suge sângele cetățenilor moldoveni. Nenorociților, faceți bani pe lacrimile oamenilor, pe suferință. Să vă stea în gât.

Am dreptate și nu pot să nu continui să scriu despre cazul femeii intoxicate cu gaz, fiul căreia a cerut ajutor. Sărmana femeie a murit cu ambulanța la ușă. Încă o dată spun: femeia a fost omorâtă. A omorât-o corupția, incompetența, sistemul putred. Ce a făcut doamna criministru Glavan după crimă? Nimic. S-a ascuns. Nu a ieșit într-o conferință de presă, nu a venit cu explicații clare, pe măsura funcției sale. Îi este frică de furia oamenilor. Doamna Glavan, nici în gaură de șarpe nu vă veți putea ascunde. La un moment dat o să ieșiți să mai tăieți o panglică, o să mergeți pe la un eveniment. Vă sfătuiesc să vă înconjurați de polițiști. Poate vă ajută și domnul Plahotniuc cu niște umbrele.

Doamna criministru, citesc pe portalul anticorupție.md despre interesele care v-au adus în acest criminister și realizez că sănătatea moldovenilor nu reprezintă o prioritate pentru dumneata. Iată ce scrie portalul: ”Ruxanda Glavan a fost, oficial, director al companiei Glavirux până în momentul angajării la minister. Ulterior, administratoare a devenit Olga Sajin. Firma familiei Glavan a avut lipici la banii publici. Din 2013, Compania „Glavirux” a câştigat peste 70 de licitaţii la stat. Astfel, numai în doi ani, compania ministrei a obţinut contracte de aproximativ 10 milioane de lei. În special, această firmă a livrat articole de igienă personală, utilaj medical şi preparate farmaceutice la mai multe spitale din Chişinău şi din ţară. Firma Ruxandei Glavan a câştigat licitaţiile, inclusiv la Policlinica N1, condusă de Anadela Glavan, mama ministrei.” Așadar, cu asta am spus totul. Ba nu. Mai este de spus ceva: DEMISIA DOAMNĂ CRIMINISTRU! DEMISIA!

Dar vina nu se oprește doar la criministerul Sănătății. Citesc în presă că într-un sertar uitat de Dumnezeu există un proiect de lege, care se prăfuiește de 2 ani. Acest proiecte de lege prevede crearea unui sistem unic de salvare, 112. Dacă ar fi existat 112, fiul femeii suna la acest număr, iar ambulanța ar fi venit cu pompieri, cu polițiști. Așa se întâmplă în Europa. Așa se întâmplă în România. Ei bine, femeia ar fi fost salvată. Dar criminalilor nu le pasă. Ei au afaceri cu statul, ei își văd de interesele lor. Să moară moldovenii ca șoarecii intoxicați, să moară…

În România un asemenea caz s-ar fi lăsat cu demisii, s-ar fi lăsat cu explicații peste explicații, am fi avut proteste, conferințe de presă. Jurnaliștii ar fi făcut presiune pe stat, pe minister. Este inadmisibil ca un om să ceară ajutor, iar medicii(cică li se spune felceri) de pe ambulanță, în loc să-l salveze, să-i lase un bilețel în ușă. Inadmisibil! Din păcate, majoritatea jurnaliștilor din Moldova nu muncesc pentru oameni, ei muncesc pentru un singur om. Aşa că nu-și permit să aibă atitudine, coloană verterbală. Așa că nu pun presiune pe autorități. Vă amintesc, dragi colegi, că în acest caz sunteți părtași la crimă!

Comentarii Facebook

comments

Next ArticleBespredelul