Lagărul de concentrare ”Republica Moldova” văzut cu drona

Saracie si Lux in Moldova

Sărăcie

Drona Saracie

Lux – captură Curaj TV

Văzută de sus, Moldova rămâne a fi un lagăr de concentrare. Un lagăr de concentrare unde, evident, cei mai mulți cetățeni sunt supușii, sclavii, condamnații. Resturile, oligarhii – sunt gardienii, stăpânii de sclavi. Spun resturile pentru că asta sunt, niște resturi ale unei societăți în putrefacție. Drona celor de la Curaj TV ne oferă o perspectivă destul de dură asupra Republicii Moldova. Aparent știm cu toții cum stau lucrurile. De facto, însă, încă mai tresărim când vedem că 95 la sută din populație este furată, pusă să muncească pentru resturile de 5 la sută. 5 la sută care fie stau prin Parlament și se plâng de salarii mici, fie au afaceri ilegale protejate de interese obscure prin care îi fură pe cei 95 la sută. Știm adevărul, dar tot ne șochează când vedem lagărul de concentrare Republica Moldova de sus. Poate pentru că de la înălțime se văd ca în palmă viloaicele nesimțite, piscinele uriașe, pădurile îngrădite, luxul destul de supărător într-o sărăcie degradantă. Poate că suntem șocați de gardurile de 2, 3 sau chiar 4 metri. În fine, prezența acestor garduri are un scop bine determinat: resturile de 5 la sută, nu vor ca sclavii să-le vadă opulența.

Iar lagărul de concentrare nu se termină în Moldova. Atenție, faptul că ați fugit din țară, faptul că munciți prin Italia, Franța sau Marea Britanie nu vă eliberează de sclavie. Tot iobagi sunteți. Și eu sunt un sclav. Boierii, stăpânii de sclavi vă/ne oropsesc de la mii de kilometri distanță. Vorbiți la telefon cu rudele de acasă? Înseamnă că umpleți conturile oligarhice. Le trimiteți 100 de euro apropiaților să nu moară de foame? Nu fiți naivi, schimburile valutare sunt în mâinile cui trebuie și din nou le faceți un mare bine financiar. Trimiteți sau primiți colete? Firmele de transport sunt controlate de ei. Rudele merg zilnic să cumpere de la supermarket? Ups, iar au vărsat bani întru susținerea și propășirea oligarhiei.

Moldova este un lagăr de concentrare pe care resturile de 5 la sută nu au nicio dorință și niciun chef să-l schimbe. Lor le convine să țină cetățenii moldoveni în prostie și sărăcie. Regula este simplă, cu cât e mai sărac și mai prost omul, cu atât vor fi mai bogați cei de la putere. Drona ne arată clar asta. În nesimțirea ei, puterea oligarhică s-a înconjurat de o armată de bodyguarzi, a construit garduri și și-a angajat jurnaliști, analiști, bloggeri manipulatori. Cât timp omului îi este frică, nu vede de după gard și este spălat pe creier, o să continuie să rabde.

Adevărul este că în acest lagăr sunt cei mai cuminți sclavi. Cetățeanul moldovean are o natură extrem de răbdătoare. Nu-i da, Doamne, cetățeanului moldovean cât poate duce! Dar ce s-ar întâmpla dacă mâine cetățenii simpli s-ar sătura de proteste, s-ar sătura să-și strige supărarea pe facebook pentru că ar vedea că nimic nu se schimbă? Cred că ar da buzna peste hotelurile de lux… Ar intra în vilele despre care știe orice copil că sunt ale politicienilor ”săraci”… Ar intra în supermarketurile lor și și-ar lua de mâncare fără să le mai plătească… Ar intra în Parlamentul deputaților ”săraci” și nu ar mai ieși de acolo… Poate că ar fi finalul Lagărului de concentrare moldovenesc. Puterea oligarhică trebuie să înțeleagă, în orice lagăr de concentrare, oricât de asupriți ar fi condamnații, apar rebeliuni. De regulă, în astfel de rebeliuni gardienii sunt căsăpiți. Și nu există niciun lagăr de concentrare care să dăinuiască veșnic. Fără să fiu Nostradamus ori Baba Vanga văd că spre o astfel de rebeliune mergem. Pentru că altfel nu se poate, ei nu se mai opresc din furat. Singura necunoscută pe care o am, când va exploda mămăliga?

Comentarii Facebook

comments

Next ArticleCât de rău este în cea mai săracă țară din Europa?