Pericolul falșilor unioniști. De la Roșca și Ghimpu la Iuda și Liuda

Protest Scandal

Republica Moldova este pământ românesc. Nu am nicio îndoială. Rușii nu au nicio șansă cât lângă noi, peste Prut, există România. Ne-am temut în 2001, când a venit Voronin la putere, că s-a terminat cu românismul la Chișinău, dar nu! Iată, am ieșit din dictatura Voronistă și mai unioniști. Prorușii, nostalgicii și toți cei care speră că Republica Moldova va reuși vreodată să se integreze într-o structură rusească să-și ia gândul. Atâta timp cât aici se vorbește românește, pământul acesta va fi românesc și punctum. Nu ne-a distrus Voronin, nu o să ne distrugă nici Usatîi cu toate karaoke-urile lui rusești, nici măcar Dodon cu discursul său delirant.

Cu toate acestea, unionismul din Moldova are o mare problemă. Nu a reușit să creeze un lider. Nu a reușit să se coalizeze într-un format care să-i permită să acceadă la putere, care să poată impune niște deziderate oficiale, nu declarative. Că de poduri de flori și declarații sforăitoare suntem sătui. Oamenii vor Unirea și o vor făcută, numai că s-au săturat de baliverne. Când auzi vorbindu-se de Unire la Prime(televiziune care retransmite cea mai importantă televiziune ruseasă) sau la Publika(televiziune care promovează cu ardoare propaganda patronului, oligarhul Plahotniuc) îți vine să o rupi la sănătoasa. Oare cu ce a greșit unionistul simplu? Cu ce este de vină de ajunge să fie reprezentat de un Roșca, de un Ghimpu? Unde se rupe firul logic în unionismul moldovenesc și apar lideri ca Roșca, ca Ghimpu?

Unioniștii au fost trădați de fiecare dată chiar de așa-numiții lideri. Roșca l-a votat pe Voronin, atunci când unioniștii i-au cerut-o să nu o facă. Astăzi și-a dat arama pe față și este un exponent feroce al Matușkăi Rusia în Moldova. Cine ar fi crezut? Oare cine? Ghimpu a votat cot la cot cu comuniștii pentru un regim oligarhic profund corupt și a fost la un pas să fie linșat de protestatarii supărați. Ghimpu este acum Roșca doi. Nu mai pupă un fotoliu în Parlament cum nu sunt eu Papa de la Roma. Însă, spre deosebire de Roșca, Ghimpu nu a fost niciodată popular. Dimpotrivă. Ghimpu a ajuns exponentul unioniștilor pe spatele nepotului său, Dorin Chirtoacă. Adevărul este că nu s-a bucurat niciodată de respect. După ce a trădat, Roșca a fost urât din tot sufletul de unioniști. Este urât și acum. Ghimpu nici măcar nu merită să fie urât… Disperețul în cazul său este de altă natură. Despre el se fac bancuri, despre el se spun lucruri triviale. Adio, domnule Liuda!

Problema este că printre unioniști sunt foarte mulți de alde Iuda-Roșca și Liuda-Ghimpu. Falși unioniști, extrem de perfizi, ei s-au angajat pe la ministerele aflate în buzunarele oligarhilor. Alții sunt ținuți cu simbrie de aceeași oligarhi. Tot ce trebuie să facă este să lovească în oponenții lor. Să creeze confuzie în rândul unioniștilor. Pentru că, ne place ori nu, unioniștii sunt un electorat foarte important. 20 la sută. Așa că, dacă le cânți zilnic Mâna Moscovei, Mâna Moscovei, Mâna Moscovei, poate că îi convingi să nu voteze partidele de opoziție. Poate că rămân cu Liuda. Falșii unioniști nu au nimic sfânt. Ar vinde și idealul Unirii. O demonstrează Roșca, Ghimpu. Lor nu le pasă că Republica Moldova se scaldă în sărăcie cruntă. Dimpotrivă, ei sunt încântați. Cetățenii nu-și primesc pensiile, salariile întârzie, drumurile sunt proaste, gata, oamenii o să-și dorească și mai tare Unirea. Ce propagandă perfidă și tâmpită. Niciodată, dar niciodată o sărăcie nu va aduce la nimic bun. Sărăcia și corupția pe care o întrețin falșii unioniști distruge orice speranță de Unire. Dacă unioniștii vor Unirea cu România trebuie să lupte în primul rând cu corupția de la Chișinău. Trebuie să întărească instituțiile statului Republica Moldova. Trebuie educe noii generații. Fără acestea nu o să existe nicio Unire. O să fie doar un stat sărac, controlat de niște oligarhi corupți, care din când în când lasă lesa un pic mai lungă pentru falși unioniști cât să muște din opozanți.

Una peste alta, PL, Ghimpu și Chirtoacă au eliberat locul de pe scena politică. Întrebarea este cine o să-l ocupe? O viitoare Liuda? Sau poate că de data asta o să apară niște oameni cu picioarele pe pământ care vor dori să facă Unirea prin instituțiile statului Republica Moldova nu prin distrugerea lor!

Comentarii Facebook

comments

Next ArticleMoldovenii...