Dodoșca TV

Rosca NTV

Ca să urmărești politica de la Chișinău trebuie să ai un stomac al naibii de tare. Am crezut că îl am, dar nu, stomacul meu nu poate înghiți chiar totul. Doi politicieni din Republica Moldova m-au făcut să vomit… sufletește. Greața care m-a cuprins este ceva transcedental, ca la Sartre. Iar cei doi oameni politici de nimic sunt Dodon și Roșca. Vai, ce alăturare! Pe vremuri nici nu m-aș fi gândit.

Domnul Igor Dodon este un personaj malefic prin propaganda, dar mai ales demagogia deșănțată prorusă pe care o vâră pe gât maselor mai puțin informate. Domnul Dodon a preluat electoratul dictatorului Voronin, un electorat îmbătrânit, sărac, captiv al unei iluzii. Un electorat care vrea să fie mințit. Și cine altcineva să o facă mai bine decât un oportunist respingător? Numai că domnul Dodon este foarte ipocrit, are atât de puțin bun simț – nici nu ascunde că propaganda sa nu se potrivește cu modul său de viață. A umplut facebookul cu poze din vacanțele sale de prin Europa. Dacă pensionarii ar avea facebook, dacă moldovenii săraci ar vedea pe unde se plimbă domnul Dodon… Domnia sa călătorește în Europa, domnilor pensionari, care nu o să mai ajungeți să citiți acest blog. Da, în Gayuropa. În Europa pe care domnul Dodon o hulește la tot pasul.

Domnule Dodon, dacă vreți să coincidă mesajul pe care îl popularizați cu acțiunile domniei voastre – vă rugăm să mergeți în Siberia la odihnă. Vă rugăm să mergeți în Rusia în vacanțe, nu ne mai zâmbiți sătul din pozele pe care le faceți prin Cehia, Cipru sau prin cine știe ce orașe ale Europei pe care o detestați… Vorbește lumea la Chișinău că aveți și o televiziune. Iată, puteți să spuneți prin intermediul ei adevărul văzut în Europa? Că în Europa se trăiește bine. Că Europa este civilizată. Nu merită să le mai spălați oamenilor creierul cu televiziunea pe care v-a permis domnul Plahotniuc să o aveți.

Apropo de televiziune. Al doilea individ din politica de pe Bâc care m-a făcut să-mi vomit sufletul este un prieten al domnului Dodon, nimeni altul decât domnul Iurie Roșca. Am ajuns s-o trăiesc și pe asta. Iura Roșca are o emisiune la o televiziune rusească, șovină și ne vorbește despre cât de bună este mama Rusie și cât de nasoală este Uniunea Europeană. Mărturisesc, am rezistat 5 minute. L-am ascultat pe Roșca vorbind rusește 5 minute până când a început să delireze despre sine că ar fi jurnalist. Aici nu am mai răbdat. Am închis. Jurnalist? Roșca? De unde? Omul este o simplă canalie. Un netrebnic care a trădat în cel mai josnic mod ideea românismului în Republica Moldova. Roșca vorbind rusește la un canal al demagogului și ipocritului Dodon? Oribil! Un fel de Dodoșca TV!

Comentarii Facebook

comments

Next ArticleEu, pixul