Samazvantzy(impostorii) din guvernul Filiplahotniuc. Sau cum moldovenii nu sunt islandezi…

Filat si Plahotniuc la semnarea aliantei copy

Islanda ne-a arătat cât mai avem până la democrație. Mult. Foarte mult. Urlă moldovenii de un an: ”Jooooooos! Plecaaaați!” Îi doare în cot. Ei se adună în grabă mare, își aleg un guvern al lor. Și o fac noaptea, și o fac la repezeală, și o fac cu încălcarea statului de drept. Totul pentru a spune: “în sfârșit, gata, uf, am reușit. Nu ne-au dat foc!” Acești impostori vin mai apoi și ne citesc lecții de morală, de etică, de guvernare. Domnilor, sunteți niște impostori! Ca să înțelegeți mai bine ce vă spun, o să folosesc termenul rusesc: samazvantzy! Voi v-ați numit pe voi șefi în acest stat. Nimeni nu vă vrea, nimeni nu v-a ales. Un guvern ilegitim, ilegal, plin de corupți. Nicio propagandă din lume nu o să mă facă să văd altfel lucrurile. Guvernul Filiplahotniuc este un guvern ilegal, un guvern impostor. Ar trebui să plece la mama naibii, iar Moldova să treacă prin purgatoriul unor alegeri.

Islandezii sunt oameni care știu ce să ceară de la politicieni. Islandezii nu concep o țară care să fie condusă prin și de minciună. Moldovenii acceptă cu ușurință impostorii/samazvantzy. Știți ce este cu adevărat rău? Faptul că această minciună și lovitură de stat care a fost tolerată inclusiv de occident va naște niște monștri pe care nici naiba nu o să-i poată stăpâni. Dacă schimbi regulile în timpul jocului, dacă pui presiune uriașă pe sistemul democratic, trebuie să știi că acesta o să-ți dea una în bot la un moment dat, de o să-ți piară piuitul. Cu așa ceva nu te joci. Moldova ar mai fi avut o șansă dacă se organizau alegeri anticipate. După 3 ani de oligarhie coruptă, ilegală și plină de impostori populația se va fi radicalizat atât de mult, că nu se ştie cine va veni în locul impostorilor. Cine ştie ce uşă a fost deschisă şi ce drăcovenie politică stă să iasă. Guvernul Oligarhilor, guvernul Filiplahotniuc îmi dă dreptate prin toate acțiunile sale: decizia Curții Constituționale, decizia CEC…

De altfel, propaganda ne spune mai multe minciuni despre guvernul Filiplahotniuc. Încearcă să ne convingă că totul este bine, stabil și o să fie și mai bine. Iată un top trei al celor mai mari minciuni:
1. Dacă îndrăznești să-i critici pe cei de la putere, pe Plahotniuc, pe Filip pentru mizeriile comise ești vândut, ești rău, ești prorus, ești cumpărat de Lucinschi, Snegur, Țopi, Filat… O propagandă ieftină, ineficientă.
2. Ni se spune că dacă nu era Plahotniuc și Guvernul Filip nu exista stabilitate. Numai că stabilitatea asta este un paravan pentru alte furturi. Politicienii au furat un miliard, cine ne poate garanta că s-au oprit și nu fură nimicuța acu? Nimeni. Dimpotrivă. Semnale că se fură la greu sunt cu duiumul. În timpul stabilității închipuite de unii se fură cel mai uşor. Noi nu vrem stabilitatea voastră, noi vrem stabilitatea legii. Când procurorii îşi permit să-l bage chiar şi pe Plahotniuc la pârnaie.
3. Ni se zice neîncetat: ”pe cine punem în loc?” Brrr. Fatalismul acesta mă enervează cel mai mult. Este și un sofism foare usor de demontat. De parcă s-a terminat Moldova de oameni deștepți, harnici și corecți. De parcă dacă următorii vor fi hoți, nu-i putem trimite la plimbare. Este cea mai mare minciună, după mine. Este o Mioriță în stare pură. Ideea este să întărim instituțiile statului. Să le dăm dreptul să aresteze corupți. Să fie în stare să bage la răcorică ministru după ministru, Plahotniuc după Plahotniuc. Filat după Filat. Numai așa vom sparge cercul acesta vicios, hoți după hoți.

Mâine este 7 aprilie. După acel 7 aprilie sângeros când am crezut că am învins comunismul, iată că el se întoarce într-o stare și mai hidoasă. Comunismul oligarhic. Dar asta este altă poveste. Păcată că moldovenii nu sunt islandezi. De-am importa câțiva…

Comentarii Facebook

comments

Next Article7 ani de la 7 aprilie. Ne-am întors de unde am plecat. Comuniștii sunt încă la putere