Balerina

natalia-balerina

Natalia a mers la balet de la 3 ani. Face un an deja de când practic nu ratează nicio oră. Am ales baletul din câteva considerente practice. În primul rând, pentru că a trebuit să facă o activitate care să o ajute să-și dezvolte postura, ținuta, oasele. Recomandarea specialiștilor. În al doilea rând, a fost de plăcere. Am văzut de câteva ori spectacolul de balet Spărgătorul de nuci. Apropo, vă recomand să vă uitați anume la acest balet. Nu este plicticos nici măcar o secundă. Este genial, iar un copil pricepe ușor povestea. Nu ai nevoie să-i spui nimic. Este fascinant.

Nu sunt genul care să încarce copilul cu multe activități. Rămân în continuare la ideea că un copil trebuie să aibă copilărie. Atât cât se poate. Mai ales la vârstă fragedă. Din fericire, o oră de balet pe săptămână se înscrie armonios în copilăria ei. În căutarea cursurilor de balet am găsit Casa de Balet. Deocamdată este cea mai mișto școală de balet din București. Părerea mea până în acest moment. Sunt extrem de profi. Reușesc să îmbine rigoarea baletului cu frumusețea lui. Copiii au parte și de exerciții, dar și de dans. Micuții reușesc să fie interesați de ce fac mai mult decât o singură oră. În ceea ce mă privește, sunt mai mult decât mulțumit.

Inițial, la 3 ani, am optat, la sfatul celor de la Casa de Balet, pentru 2 ședințe pe săptămână a câte o jumătate de oră. Un micuț se plictisește ușor, așa că o jumătate de oră îi este mai mult decât suficient. Mai târziu am trecut la cursul de o oră. Natalia s-a obișnuit cu ideea de a merge la balet destul de repede, iar acum este cel mai plăcut moment al săptămânii. Sunt uimit de rezultate. Uimit este puțin spus. Sunt încântat de mișcările sale pline de grație. Iar când are chef, beneficiem acasă de un recital de balet pe cinste. Sunt niște momente de neprețuit.

Și ar mai fi de spus ceva despre balet. Reușește să îi disciplineze într-un fel frumos pe copii. Le induce o rigoare în acțiuni și în gândire. Se mobilizează mai ușor. Se concentrează mai bine. Își clădesc o voință puternică. Apropo, nu sunt doar fetițe. Am văzut și băieței care vin să facă balet, iar lucrul acesta nu poate decât să mă bucure, pentru că am întâlnit foarte multe prejudecăți. Sper că experiența Nataliei să vă fi fost de ajutor. Poza de la articol este de la spectacolul de balet de la sfârșitul anului. Un fel de examen pentru micuți.

Comentarii Facebook

comments

Next ArticleAventurile Nataliei la Ferma Animalelor. Impresiile unei zile de vară