”Am votat Trump și nu mi-e rușine?” Explicația unei prietene stabilite în SUA

donald_trump_arizona_2016

sursa foto: wikipedia.com

Articolul de mai jos este scris de o bună prietenă de-a mea. Născută în Republica Moldova, locuiește în SUA, în statul Virginia de câțiva ani și… a votat pentru Trump. De ce? O las pe ea să vă spună. Eu am citit cu mult interes explicațiile Victoriei, așa se numește prietena mea de peste ocean. Poate înțelegeți niște lucruri și nu vă isterizați așa de tare pe facebook.

In calitate de proaspeti cetateni am fost pusi in fata deciziei de a alege, pentru prima data, un presedinte al SUA. Judecand dupa glumele batjocoritoare la adresa lui Donald Trump, care circulau online, la inceput eram foarte aproape sa nu-mi mai fac tema pentru acasa si sa votez pentru Hillary Clinton. Eram dispusa sa ii dau votul meu pentru ca e femeie si e bine ca noi, femeile, sa fim solidare. De asemenea, pentru ca e destul de cunoscuta, statea destul de puternic in sondaje si arata bine chiar si la cei peste 60 de ani ai sai. Cine nu s-ar mindri cu o astfel de doamna in functia de sef al statului, mai ales prima femeie presedinte. Cred ca astfel au judecat multi americani si moldoveni(prietena mea este nascuta in Republica Moldova) deopotriva. Mai ales, cand auzi atatea laude la stiri, in favoarea doamnei si in detrimentul unui candidat atat de radical precum Trump. Un domn mai putin carismatic la prima vedere, republican, sever, care promite sa securizeze granitele, sa puna oamenii la munca, scotandu-i din hibernarea de aproape un deceniu in care s-au tot bazat pe ajutoare sociale, medicale si eschivarea de la taxele pe venit. Pentru ca, de unde venit, daca nu vrei sa muncesti. A promis sa monitorizeze mai atent donatiile facute orbeste afara. Ce nebun, asa e? Cat e de radical… Nu are nici o sansa!

Acum nu o sa va zic de ce l-am votat pe Trump ci, mai degraba, de ce nu am vrut sa o votez pe Hillary, care stim cu totii, a fost si secretar de stat, a avut alte functii de decizie in stat si in adoptarea legilor.

1. Hillary a inceput campania cu jocuri murdare si denigratoare. Ce asteptam de la un candidat radical, am primit de la Hillary si de la sustinatorii sai, care mi-au tot batut la usa in acest rastimp, cu preponderenta in ultimele 2 luni, inclusiv in ziua alegerilor sa se asigure ca am votat corect. Mi-au zis: doar nu votezi cu…ala…(hohote de ras) Trump, votezi cu Hillary, sa iti fie clar, pentru ca toti vecinii tai voteaza cu ea. Imi promiteau si un calendar personalizat cand va castiga. Nu am primit nicio vizita de intimidare de la republicani.

2. Cele 2 dezbateri live au avut un impact decisiv in alegerea mea. Nu mai este un secret ca Hillary este investigata de FBI, acuzata fiind de stergerea intentionata a mii de emailuri pentru camuflarea anumitor fraude, dar si a spalarii de bani in cadrul Fundatiei Clinton, bani pe care i-ar fi folosit in scopuri personale. De ce le-ar fi sters daca nu ar fi avut ceva de ascuns? Ma intreb.

3. A promis ca va creste economia tarii bagandu-si mina in veniturile celor care muncesc prin impunere de taxe si mai mari pe venit, majorand astfel ajutoarele sociale pentru care nu vor sa munceasca, care s-au invatat de aproape un deceniu ca statul sa le asigure beneficii. Deci, la ce mai e buna munca?

4. A declarat ferm si deschis ca va continua sa sustina legea cu privire la avorturile legale, chiar si in ultimul trimestru de sarcina, invocand ca fatul nu are drepturi constitutionale si, atata timp cat mama are motive medicale, viol sau incest, are dreptul legal la o astfel de procedura. Trump se opune categoric unei astfel de practici, sustinand ca avortul la un asemenea termen este o adevarata crima. Vai, ce l-au mai ridiculizat democratii pe Trump. Ca ar instiga la ura contra drepturilor femeilor, ca i-ar trebui niste lectii de obstetrica. Foarte josnic, Hillary! Ai pierdut votul meu exact aici.

Am votat in primul rand ca mama si pentru dreptul la viata al unor bebelusi nenascuti, dar avortati in apa salina sau sufocati, pentru ca asa este legal. Nu au drepturi zice Hillary si, culmea, cica nu simt! Suntem unica tara(SUA) in lume unde se permite o astfel de crima. Nu am putut vota un astfel de candidat, desi as fi votat o femeie cu mare drag.

Efectiv nu aveam rabdare sa merg la vot in data de 8 noiembrie ca sa votez Trump, intuind ca fac Americii o favoare. Domnul care impartea buletinele de vot mi-a explicat cu aluzii cum sa colorez cerculetul in dreptul – Hillary Clinton. Sau o fi dedus ca suntem straini si este loc de manipulare… Am iesit multumita de la vot, ca poate in cativa ani cineva va vedea lumina zilei si nu va mai fi torturat in solutie salina tocmai atunci cand trebuie sa vada lumina zilei. Poate fi lasat la adoptie, nu conteaza! Am votat cu inima pentru viata! Am votat Trump si nu mi-e rusine!

Comentarii Facebook

comments

Next ArticleCum să nu crezi în horrorscop?