Emanciparea bărbatului

adriano-celentano

Ieri am rămas singur singurel acasă. De fapt, eu și un morman de haine gata spălate de minunata mașină de spălat. Încă nu am înțeles cum funcționează, dar promit să învăț limba ei. Și mă uit eu la muntele de haine. El se uită la mine. Îmi dau seama că este ceva în neregulă cu hainele acelea. Ah, da, chestia asta cu mâner și cu cablu e ceva ce poate fi folosit la îndreptarea cutelor. Vă dați seama? În ce întuneric trăim noi, bărbații? Ni s-au ascuns niște lucruri esențiale în viață. Există o conjurație a femeilor care ne țin în neștiință.

Chestia cu mâner în care se toarnă apă și scoate abur pe nări, ca un armăsar nărăvaș, se folosește la ceea ce femeile numesc ”călcatul hainelor”. Mă mândresc cu coeficientul meu de inteligență. Nu a trebuit să-mi spună nimeni. M-am prins singur.

Am luat un tricou din morman. L-am analizat atent. Dacă ar fi fost după mine, îl făceam boț și, pentru că e curat, îl aruncam cât colo în dulap. Dar țin minte, parcă, am auzit niște femei vorbind în șoaptă, cutele nu sunt la modă. Nu încă. Așadar, am făcut ceea ce intuiesc eu că fac cele mai multe femei din țara asta când vor să se relaxeze: calcă.

La prima vedere poate fi o ocupație obositoare. Stai în picioare, îți vine aburul ăla în față, te încălzești de parcă ai alerga după minge cu prietenii. Dar asta la prima vedere. Eu, de exemplu, eram leoarcă de sudoare, nu mai puteam de spate. Fierul de călcat nărăvea să îmi pupe degetele. Eram și foarte obosit, și nervos. Dar mă mândream că după zece minute am terminat de călcat o jumătate de tricou. Record personal.

Și aici m-a pălit revelația. Sau o fi fost aburul de la chestia aia fierbinte cu mâner de o mânuiam eu greu… Nene, femeile se emancipează. Conduc mașini, conduc state. Există femei ministru, femei astronaut, femei bărbați. Dar noi, bărbații, ce facem? Noi când ne emancipăm? Când călcăm? Când spălăm? Când gătim? Când plângem în pumn și ne supărăm toată seara ca a doua zi dimineața să nu mai avem nimic? Când mutăm mobila prin casă în o mie de feluri posibile și să nu fim mulțumiți niciodată? Când? Aceste lucruri plăcute, faine, care îți eliberează din tensiune, inclusiv cea sexuală, ne-a fost luată de o tiranie mondială a femeilor. Adică, ele se pot emancipa? Dar noi, bărbații nu? Apropo, am scris și pe facebook, iar lumea m-a sprijinit. Culmea, s-au găsit femei care să-i susțină pe bărbați în această emancipare.

Voi ce exemple de emancipare pentru bărbați știți?

Comentarii Facebook

comments

Next ArticleBasarabenii iștea sunt prea talentați și ar trebui scoși în afara legii