Să iubim România, decent, demn!

4014406427_6de2766c04_b

La mulți ani, România! Să nu îi crezi pe toți cei care îți jură dragoste veșnică și țipă, își rup părul din cap, își sparg cărămizi de piept ca să demonstreze ce fel de patrioți sunt. Dragă Românie, am ajuns să cred că dragostea de țară nu se țipă. Se șoptește în surdină, în intimitate. Știi tu, cum se face orice dragoste. Ce vreau să-ți spun? Am observat, dragă Românie, o regulă puțin plăcută. Cu cât este mai vocal cel care urlă că te iubește, cu atât este mai mică dragostea lui reală. Hoții, criminalii, corupții și altă faună urlă destul de puternic despre patriotismul lor. Oare de ce?

Oamenii normali își afișează dragostea cumpătat. Cu demnitate. Pentru că dragostea față de țară este ca ochii din cap. Nu ai de ce să urli toată ziua bună ziua că ai ochi, nu-i așa? În schimb, orbul va vorbi mereu despre vedere. Flămândul va vorbi mereu de mâncare. Bolnavul doar despre sănătate, iar trădătorul, coruptul… despre dragostea de țară.

Așa că, un pic de decență, demnitate și liniște nu strică de ziua României. Mulți dintre cei care țipă nu au habar cum este să recunoști că ești român, iar lucrul acesta să ți reproșeze ca un handicap. Urlătorii nu știu cum este să te lupți zi de zi să vorbești româna. Iubitorii vocali ai României habar nu au ce înseamnă să citești în română cu grafie chirilică. Nu știu ei nici cum este să-ți fie dor de limba ta română… Dor și să te doară pentru că nu ai parte de cărți în română. ”Țara mea este limba româna”, iar atunci când reușești să citești ceva în română să fie o adevărată sărbătoare. Este crunt să-ți lipsească România. Atunci simți cu adevărat ce e dragostea de țară… La mulți ani, români, inclusiv celor de peste Prut! Să iubim România, decent, demn!

Comentarii Facebook

comments

Next ArticleTop țepe pe care le-am luat de la taximetriști în București